ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκλεβε φαρμακεία

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκλεβε φαρμακεία

Συνελήφθησαν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της σπείρας, που έκλεβαν φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.


Οι δράστες απομόνωναν τους συναγερμούς των φαρμακείων, έσπαγαν τις κλειδαριές και εκτός από τα χρήματα που έβρισκαν στα ταμεία, άρπαζαν ιατρικές συνταγές και ναρκωτικά χάπια, τα οποία πωλούσαν σε χρήστες ναρκωτικών.
Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε, όταν ένας 29άχρονος Ρουμάνος, που μαζί με τους συνεργούς του, είχε διαρρήξει ένα φαρμακείο στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.
Οι συνεργοί του διέφυγαν μέσα στα χωράφια της περιοχής, αλλά κατόπιν μαρτυρίας του 29άχρονου δράστη συνελήφθησαν, λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι τους. Πρόκειται για δύο Αλβανούς ηλικίας 32 και 29 χρόνων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Στο σπίτι που διέμεναν και σε ένα αγρόκτημα κοντά στο φαρμακείο, βρέθηκαν έξι πλαστικές σακούλες και ένα σακβουαγιάζ, τα οποία περιείχαν συνολικά εξακόσια κουτιά ναρκωτικών φαρμάκων, κλεμμένες ιατρικές συνταγές, τιμολόγια και 1.170 ευρώ. Κατασχέθηκαν ακόμη πολλά χρυσά κοσμήματα, των οποίων η προέλευση ερευνάται, καθώς φαίνεται ότι είχαν διαρρήξει και αρκετά σπίτια.