Αποκλειστικό CNN: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τον Έβρο – Οι πληροφορίες για τα παράνομα δίκτυα

Newsbomb

Αποκλειστικό CNN: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τον Έβρο – Οι πληροφορίες για τα παράνομα δίκτυα

Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων, τοποθετήσεις νέων καμερών και προμήθεια, εντός του μήνα, των νέων μηχανημάτων που αναγνωρίζουν παλμούς καρδιάς στην ύπαιθρο για τον εντοπισμό μεταναστών ακόμη και στα πιο δύσκολα γεωγραφικά σημεία, είναι μερικά από τα άμεσα μέτρα που παίρνει η ΕΛΑΣ για να ανακόψει το μεγάλο κύμα παράνομης εισόδου από τον Έβρο. 

Το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς καταγράφονται έντονες ροές με αποτέλεσμα να έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ημέρες που περνούν παράνομα στη χώρα τουλάχιστον 500 άτομα.

Μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη πριν δυο ημέρες έγινε επίσημη συνάντηση αντιπροσωπειών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με βασικό θέμα συζήτησης την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την περιοχή του Έβρου.

Η ΕΛΑΣ στέλνει άμεσα σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη πάνω από 50 αστυνομικούς για να ενισχύσουν τις περιπολίες αν και η ελληνική πλευρά γνωρίζει πολύ καλά ότι η γειτονική χώρα έχει αντικαταστήσει, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, την αντίστοιχη υπηρεσία φύλαξης συνόρων με τη στρατοχωροφυλακή ενισχυμένη με αξιωματικούς της ΜΙΤ. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκάλυψαν οι Τούρκοι στους Έλληνες αντιπροσώπους στην συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 4,5 εκατομμύρια Σύριοι προσφυγές και περίπου 190.000 Αφγανοί και φυσικά βασικός στόχος τους είναι να περάσουν με κάποιο τρόπο στην Ευρώπη.

Το αρχηγείο της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει τοποθετήσει 60 κάμερες ακόμη κατά μήκος των συνόρων, οι οποίες - μαζί με αυτές που υπάρχουν ήδη - θα στέλνουν απευθείας εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, στο κέντρο ελέγχου συνόρων που έχει έδρα την Κατεχάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved