ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Ιόνιο: Αυτές είναι οι επτά παραλίες όπου υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης (vids&pics)

Θρίλερ στο Ιόνιο: Αυτές είναι οι επτά παραλίες όπου υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης (vids&pics)

Για τουλάχιστον επτά ακόμα επίφοβα σημεία όπου μπορεί να σημειωθεί κατολίσθηση προειδοποιεί ο Ευθύμιος Λέκκας - Άγιο είχαν όσοι βρίσκονταν χθες (13/09) το πρωί στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου όπου ξεκόλλησε μεγάλο τμήμα βράχου κι έπεσε στην παραλία

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

zakinthos6

Με αφορμή την κατολίσθηση στη φημισμένη παραλία «Ναυάγιο», της Ζακύνθου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, αποκάλυψε πως o Οργανισμός έχει ήδη προειδοποιήσει και για άλλα επίφοβα, για κατολισθήσεις, σημεία.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων 7 παραλίων των Επτανήσων, μιλώντας για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η ‘ζωνοποίηση’ των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Είχαν Άγιο!

Σε πραγματικό εφιάλτη μετατράπηκε για εκατοντάδες τουρίστες το μπάνιο στην πανέμορφη παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο» το πρωί της Πέμπτης (13/09), καθώς ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Από την πλαγιά αποκολλήθηκαν τεράστιοι βράχοι, μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα κεφάλια των λουόμενων, οι οποίοι κατέληξαν μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας θαλασσοταραχή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στο σημείο επικράτησε πανικός, δεκάδες λουόμενοι παρασύρθηκαν από τα κύματα που σήκωσαν τα βράχια, ενώ άλλοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν.

Από την πτώση τραυματίστηκαν συνολικά επτά άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Από τον πανικό που δημιουργήθηκε στην παραλία, υπήρξαν πληροφορίες για αγνοούμενους και εγκλωβισμένους κάτω από τα βράχια, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν.

Δείτε το νέο βίντεο – ντοκουμέντο:

https://www.instagram.com/p/Bnqf0gChzGe