ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος οικογένειας Λαγούδη στο Newsbomb.gr: «Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας»

Δικηγόρος οικογένειας Λαγούδη στο Newsbomb.gr: «Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας»

Δικαιωμένη μπορεί να αισθάνεται η οικογένεια τηςΕιρήνης Λαγούδη- «Επιβεβαιωθήκαμε» τονίζει μιλώντας στο Newsbomb.gr, οΒαγγέλης Παραστατίδης, συνεργάτης του δικηγόρου Βασίλη Ταουξή, που εκπροσωπεί τους συγγενείς της αδικοχαμένης 44χρονης.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είδηση ότι προσωποποιήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγουδη, η πλευρά της οικογένειάς της τονίζει στο Newsbomb.gr: «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν εκπλαγήκαμε όταν προσωποποιήθηκε ο ηθικός αυτουργός. Τώρα περιμένουμε να κληθεί σε απολογία από την κυρία ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση και να προκύψουν και οι φυσικοί αυτουργοί»!

Διαβάστε επίσης: Ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού και συντρόφου της Ειρήνης Λαγούδη

Ο Βαγγέλης Παραστατίδης, μέλος της δικηγορικής ομάδας του Βασίλη Ταουξή, επεσήμανε ότι από την έρευνα που αυτή είχε κάνει, είχαν προκύψει στοιχεία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι αυτοκτονία όπως αρχικά είχαν αναφέρει οι Αρχές και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα δεν κάνει ο καθένας τη δουλειά όπως θα έπρεπε».

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του:

Ο κ. Παραστατίδης τόνισε ότι «έχουμε επιβεβαιωθεί από τη νέα έρευνα».

Ο κ. Παραστατίδης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της πλευράς της οικογένειας, τονίζοντας «για εμάς η έρευνα που έχουμε κάνει είναι πλήρης»:

«Πάλεψε άγρια για τη ζωή της»

Στο περιεχόμενο της έκθεσής του, η οποία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αναφέρει ότι το σχέδιο της δολοφονίας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί από ένα άτομο, εξηγώντας ότι άλλος έβαλε τη φωτιά και άλλος κλείδωσε την 44χρονη μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να μην μπορεί να βγει.

Η Ειρήνη Λαγούδη πάλεψε άγρια για τη ζωή της και γι' αυτό βρέθηκαν αποτυπώματα από τη μπότα της στον ουρανό και στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.

Μιλώντας στην "Espresso", ο κ. Γκουρμπάτσης ανέφερε ότι επιβεβαιώνονται τα ευρήματα που είχε αναφέρει στην έκθεσή του και τα οποία υιοθέτησε ο εισαγγελεας.

«Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, αρχίζουν να επιβεβαιώνονται όσα είχα αναφέρει στην έκθεσή μου σχετικά με τον αριθμό των δραστών, ότι είναι περισσότεροι του ενός και ότι ο θάνατος δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά δολοφονική ενέργεια».

Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση - θρίλερ

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν Σάββατο (06/01/2018) όταν η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη έφυγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά.

Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια πήρε τον καφέ και τα γλυκά, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε ένα ακατανόητο δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της, γέμισε το μπιτόνι και μετά μέσα στο χειμώνα σε κακές καιρικές συνθήκες φέρεται πως αποφάσισε να πάει στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμισης ώρας και με τον κίνδυνο να καταστραφεί το αυτοκίνητο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι άσχημος χωματόδρομος.

Δύο 24ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό «κουβάρι», γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας.

Διαβάστε επίσης:

Σπάει τον... κουμπαρά ο Τσίπρας: Ποιοι θα πάρουν τα δώρα Χριστουγέννων που ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Βόμβα» επιστημόνων: Έρχεται βιβλική καταστροφή - Θα αλλάξει όλος ο πλανήτης