ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Τοπαλούδη: Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τη δολοφονία - «Μίλησαν» τα κινητά τηλέφωνα

Υπόθεση Τοπαλούδη: Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τη δολοφονία - «Μίλησαν» τα κινητά τηλέφωνα

Ελένη Τοπαλούδη: Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει η ογκώδης δικογραφία για το βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Προφυλακισμένοι για την υπόθεση είναι ένας 21χρονος Ροδίτης και ένας 19χρονος Αλβανός, που κατηγορούνται για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού από δύο δράστες από κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική» έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακές εξετάσεις στο σύνολο των πειστηρίων ενώ αναμένονται απαντήσεις από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook για συνομιλίες και επαφές που είχε το θύμα με τρίτους μέσω της σελίδας της, οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που έχουν παραγγελθεί στους δράστες και η αντιπαραβολή των στοιχείων που προέκυψαν από τις άρσεις του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων καθώς και στοιχεία από την χρήση εφαρμογών (Facebook, whats Αpp) σε συσκευές που κατασχέθηκαν με τελευταία ένα tablet του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Τι αποκάλυψε το κινητό του Ροδίτη

Από τον έλεγχο σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας του Ροδίτη και σε κάρτα sim, που την συνόδευε, αλλά και από έλεγχο σε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιούσε αλλά και στην google, προέκυψε ότι συνήθιζε να περιηγείται σε σελίδες με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ είχε διαβάσει σε δύο περιστάσεις την 29η Νοεμβρίου 2019 σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, την είδηση για την ανεύρεση του αγνώστου ταυτότητας, τότε, πτώματος της Ελένης Τοπαλούδη στην παραλία Φώκιας.

Προέκυψε εξάλλου ότι την 1η και 2α Δεκεμβρίου 2018, μετά δηλαδή την δολοφονία, αναζήτησε τέσσερις γυναίκες, βλέποντας τα προφίλ τους στο facebook.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση, ότι σε κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε από τον Ροδίτη, είχε αλλαχθεί η κάρτα sim με νέα, την 7η Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, δηλαδή μετά την σύλληψή τους.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της τακτικής Ανακρίτριας προς την εταιρεία facebook για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας της φοιτήτριας μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας την 6η Μαρτίου 2019 απεστάλη επίσημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τι έδειξε το DNA

-Βρέθηκε DNA του θύματος σε βάνα μπανιέρας στην οικία του Ροδίτη στους Πεύκους, σε πλακάκια πάνω και δεξιά μπανιέρας, σε τοίχο χωλ, σε κουρτίνα μπάνιου, σε οδοντόβουρτσα, σε τοίχο κόκκινου χρώματος, σε ταβάνι, σε μεταλλικό κολωνάκι της πλευράς συνοδηγού του φορτηγού που χρησιμοποίησαν, στην κάτω αριστερά πόρτα συνοδηγού και σε προσκέφαλο συνοδηγού.
-Βρέθηκε DNA του θύματος και του Αλβανού σε βάνα βρύσης κουζίνας και σε κοντάρι σφουγγαρίστρας.
-Βρέθηκε DNA του θύματος και του Ροδίτη σε κούπα, κάτω από πόμολο συρταριού κουζίνας, στην μπανιέρα, στο ταβάνι μπάνιου, στον τοίχο μπάνιου, στην είσοδο μπάνιου, σε σεντόνι, στο πάτωμα κουζίνας, σε κάγκελο και δεξιά καθίσματος συνοδηγού.
-Βρέθηκαν γενετικά στοιχεία των δραστών και της φοιτήτριας σε πόμολο συρταριού στην κουζίνα και σε ίνες σφουγγαρίστρας.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να διατάξει η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου την αναπαράσταση του εγκλήματος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν οι ισχυρισμοί των κατηγορούμενων συμφωνούν με τα ευρήματα.

Πηγή πληροφοριών: Δημοκρατική

Διαβάστε επίσης:

Καιρός Πάσχα 2019: Ετσι θα κάνουμε Πάσχα. Το μήνυμα του Σάκη Αρναούτογλου (video)

«Βόμβα» στον ΣΚΑΪ: «Κόβεται» το Power of Love – Σταματούν τα γυρίσματα

Σχετικές ειδήσεις