ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συγκλονίζει γιατρός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου - «Θα τα καταφέρουμε» (vid)

Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε και δεν υπάρχει λόγος πανικού στέλνει μέσα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο χειρούργος, Άγγελος Χρονάς

Ο χειρούργος της πανεπιστημιακής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 2 περιστατικά του κορονοϊού σε υγειονομικό περιορισμό και 21 άτομα του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Είναι γεγονός ότι και θα υπάρξουν και υπήρξαν και ίσως πολλαπλασιαστούν τα περιστατικά. Οφείλουμε όμως να μην μας πιάνει πανικός. Οφείλουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε την δημόσια υγεία να κάνουμε οργανωμένες ενέργειες ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού», ανέφερε ο κ. Χρονάς.

Και πρόσθεσε: «Θα τηρήσουμε τις οδηγίες όπως πρέπει και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην μεταδοθεί ο ιός και να μην κολλήσουμε εμείς και οι ασθενείς μας. Τα γραφεία μας αερίζονται. Δεν γίνεται άσκοπη κίνηση. Θα τα καταφέρουμε. Είναι μία δύσκολη στιγμή και θα ξεπεραστεί».

Επιπλέον είπε ότι «εμείς του υγειονομικού χώρου είμαστε οι πρώτοι που θα απορροφήσουμε τα μικρόβια. Κοιτάμε όλοι να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα. Στα χειρουργεία έχουν ελαττωθεί πολύ τα περιστατικά και μένουν μόνο τα επείγοντα. Υπάρχει έλεγχος στην είσοδο».

Παράλληλα εξήγησε ότι οι γιατροί λειτουργούν σε ομάδες προκειμένου αν νοσήσει κάποιος γιατρός να μπορεί άλλη ομάδα γιατρών να καλύψει το κενό. «Λειτουργούμε σαν γκρουπ γιατρών. Είμαστε οι απολύτως απαραίτητοι στην κλινική και την εφημερία ώστε αν τύχει και νοσήσει κάποια ομάδα γιατρών να μπορεί η επόμενη ομάδα να καλύψει το κενό», σημείωσε ο χειρούργος του Ιπποκρατείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε στον γιατρό και διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Δεν φαντάζεσθε τι αποκαλύφθηκε (pics)

Κορονοϊός: Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER