Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Η στιγμή που γίνεται η μεγάλη κατολίσθηση στον Ισθμό - Αναστέλλονται οι διελεύσεις πλοίων

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Αναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα 24/11 οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών από τη διώρυγα της Κορίνθου λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, μετά την νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε το Σάββατο (21/11) το βράδυ στο πρανές της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία «Διώρυγος Κορίνθου», «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Παράλληλα, η εταιρεία «Διώρυγος Κορίνθου», ανακοίνωσε ότι προτίθεται «να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους».

Χθες βράδυ η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου "SEAVEN STAR" εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες δεκαεπτά μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το "SEAVEN STAR" ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση – σταθμός: Αναδρομικά από δώρα στις συντάξεις – Ποιοι θα πάρουν από 800 – 2.921 ευρώ