Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έκπληξη για τους γιατρούς η γέννηση μωρού θετικού στον ιό από μητέρα που ανάρρωνε

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Κορονοϊός: Τι προβληματίζει τους γιατρούς για την γέννηση του μωρού από μητέρα θετική στον ιό

Το μωρό γεννήθηκε στην Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στον ΠΓΝ «Αττικόν».

Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη της κύησης. Η μητέρα εμφάνισε δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο με RT-PCR, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια μαιευτικής, διευθύντρια Γ’ παν. κλινικής νοσοκομείου «Αττικόν», σημείωσε ότι ήταν «μεγάλη έκπληξη» ότι το μωρό ήταν θετικό στον ιό, αφού αφενός η μητέρα του είχε χαμηλό ιικό φορτίο, αφετέρου μητέρες με μεγαλύτερο ιικό φορτίο έχουν γεννήσει παιδιά αρνητικά στον ιό.

«Προς μεγάλη μας έκπληξη το μωρό βγήκε θετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καλανταρίδου επισήμανε ότι μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και είναι μαζί, ενώ αναμένεται να φύγουν σύντομα από το νοσοκομείο.

Σχετικά με τον θηλασμό, η καθηγήτρια μαιευτικής τόνισε ότι οι μητέρες πρέπει να είναι προσεκτικές, αφού «υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που έχει απομονωθεί ο ιός στο μητρικό γάλα».

Όσον αφορά το εμβόλιο στις έγκυες γυναίκες, η κ. Καλανταρίδου υπογράμμισε ότι σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι έγκυες δε θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ακόμη και αν μια γυναίκα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και έπειτα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, θα πρέπει να αποφύγει τη δεύτερη δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»