Το Taste Atlas δίνει συνταγή για την τέλεια μπολονέζ

Δείτε την αυθεντική ιταλική συνταγή για την τέλεια μπολονέζ βήμα προς βήμα σε βίντεο

Το Taste Atlas δίνει συνταγή για την τέλεια μπολονέζ
unsplash

Αν υπάρχει ένα πιάτο που να χαρακτηρίζει και να εκπροσωπεί την ιταλική κουζίνα, αυτό είναι αναμφίβολα το Tagliatelle al ragù alla Bolognese και το Taste Atlas μας παρουσιάζει την αυθεντική συνταγή.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έδεσμα που γεννήθηκε στη Μπολόνια και συνδυάζει τις φρέσκιες ταλιατέλες με ένα πλούσιο και ναπολιτάνικο ραγού, φτιαγμένο με κιμά βοδινού και χοιρινού, ντομάτα και άλλα εκλεκτά υλικά.

mpolonez.jpg

Το πιάτο συχνά συγχέεται με το διεθνώς διαδεδομένο «σπαγγέτι μπολονέζ», όμως το αυθεντικό πιάτο της Μπολόνιας δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με αυτή τη δημοφιλή εκδοχή. Στην πραγματικότητα, στη Μπολόνια το ραγού ποτέ δεν σερβίρεται με σπαγγέτι. Αν δεν συνοδεύει ταλιατέλες, τότε συνήθως το συναντάμε με άλλες φαρδιές κορδελοειδείς πάστες, όπως οι φετουτσίνες ή οι παπαρδέλες.

Το μυστικό για ένα πραγματικά επιτυχημένο πιάτο δεν είναι τόσο το είδος της πάστας, όσο το ίδιο το ραγού. Πολλοί θεωρούν τη συνταγή που ακολουθεί βήμα προς βήμα του Taste Atlas ως πιο πιστή εκδοχή της συνταγής που κατέγραψε επίσημα η Ιταλική Ακαδημία Κουζίνας τον Οκτώβριο του 1982, με στόχο τη διατήρηση της αυθεντικής ιταλικής γεύσης.

Ακολουθεί το βίντεο με τη συνταγή:

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή