Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Σταύρος Παπασταύρου και το πιο ευέλικτο σχήμα

Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρατεύτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τρέξει τον κομματικό μηχανισμό προς τις εκλογές
Eurokinissi

Μπορεί να είμαστε ακόμα σε προεκλογική περίοδο και το τοπίο να αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τον Μάιο, επικρατεί, όμως και μία μεγάλη αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο πως και πάλι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

Πρώτους μας είχε ενημερώσει η γάτα εδώ και καιρό για τις αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην κυβέρνηση σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Γιατί μπορεί να είμαστε ακόμα σε προεκλογική περίοδο και το τοπίο να αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τον Μάιο, επικρατεί, όμως και μία μεγάλη αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο πως και πάλι οι ίδιοι θα κληθούν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας.

Τα μηνύματα που έρχονται στο Μαξίμου εξηγούν, όπως μου λέει η γάτα, και τη σχετική αισιοδοξία, καθώς η εικόνα που υπάρχει είναι πως η ψαλίδα περισσότερο θα ανοίγει παρά θα κλείνει. Έβαλα τη γάτα λοιπόν να κάνει ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα και όχι μόνο. Έτσι έμαθα πως ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρατεύτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τρέξει τον κομματικό μηχανισμό προς τις εκλογές συνεπικουρούμενος και από τον άνθρωπο των δύσκολων αποστολών Νέζη. Ο Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Πειραιώς και, από ό,τι μαθαίνω, ετοιμάζει και ένα σχετικό ξεκαθάρισμα με αναδιανομή ρόλων, πρέπει να πούμε πως κινήθηκε ως ο καλός στρατιώτης ή μάλλον στρατηγός πλέον της παράταξης, καθώς μια πικρία - και απόλυτα δικαιολογημένη για πολλούς - την είχε αφού αντί να αναλάβει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως ανέμενε, βρέθηκε υφυπουργός στο Άμυνας.

Μαθαίνω πάντως πως ο καλός Χαρδαλιάς που γνωρίσαμε την εποχή της πανδημίας παραμένει ο ίδιος και άρα δεν θα εκπλαγώ αν μπροστά στο να πετύχει τους στόχους που του έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόμμα έρθει και σε σύγκρουση με πρόσωπα και καταστάσεις.

Στα υπόλοιπα, σύμφωνα με τη γάτα, στο Μαξίμου πλέον έχει αναλάβει ρόλο και ο Σταύρος Παπασταύρου, ένας ρόλος που θα αναβαθμιστεί πλήρως μετά τις εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά μου είπε το κατοικίδιο, ο Παπασταύρου θα είναι κάτι σε Δημητριάδη, Γεραπετρίτη και κάνα δύο ακόμα σε ένα πακέτο εννοώντας τα χαρτοφυλάκια που θα έχει στα χέρια του και τις δύσκολες καταστάσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί. Έμπειρος ο Σταύρος και χαμηλών τόνων έχει καταφέρει να σταθεί όρθιος στα δύσκολα οπότε είναι μια επιλογή του Μητσοτάκη που μπορεί να του βγει.

Για το πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα που προετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχουμε πει πριν λίγες μέρες. Βέβαια, μικρότερο σχήμα σημαίνει και λιγότερες καρέκλες. Για παράδειγμα, ήδη από πριν το καλοκαίρι σχεδίαζε να… φέρει πιο κοντά το υπουργείο Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά έγιναν διάφορα και το θέμα αφέθηκε για αργότερα.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί δείχνουν και το κλίμα της γενικής αισιοδοξίας που επικρατεί στο Μαξίμου. Το ίδιο αισιόδοξη και η γάτα πως θα παραμείνει στο Μέγαρο και ο φίλος της ο Peanut, o οποίος πάντως ίσως χάσει κανα δύο φίλους του που τον πάνε και μία βόλτα στον εθνικό κήπο.