ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καλοκαίρι με 38αρια έως την Κυριακή και μετά «θα χειμωνιάσει απότομα» - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Καιρός Κλέαρχος Μαρουσάκης
Από την Παρασκευή αλλάζει το σκηνικό του καιρού με θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν έως τους 38 βαθμούς Κελσίου – Πότε και πώς θα επιστρέψουμε στο φθινόπωρο και τον… χειμώνα
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Από την Παρασκευή αλλάζει το σκηνικό του καιρού με θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν έως τους 38 βαθμούς Κελσίου – Πότε και πώς θα επιστρέψουμε στο φθινόπωρο και τον… χειμώνα

Αλλαγή του καιρού προς το… καλοκαίρι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η αλλαγή αναμένεται να γίνει αισθητή από την Παρασκευή με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εκτιμά ότι θα επηρεαστούν περισσότερο οι περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά ηπειρωτικά (ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησος).

«Ο καιρός θα είναι ό,τι πρέπει για παραλία» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Τετάρτης προσθέτοντας, όμως, πως «από την επόμενη εβδομάδα πάμε σε πιο φθινοπωρινό συνθήκες» ενώ σε ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε ότι «από την άλλη εβδομάδα θα χειμωνιάσει απότομα!».

Εξηγώντας γιατί αλλάζει ο καιρός ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αυτό οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει την κεντρική Ευρώπη και τα οποία μετατοπίζονται προς τη Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποκλείεται τα θερμόμετρα το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή να δείξουν έως και 38 βαθμούς Κελσίου «σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας» και ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα καθώς, όπως είπε, υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας που θα γυρίσει τους ανέμους σε νότιους-νοτιοδυτικούς που «θα γίνουν λίβας». «Από Δευτέρα, όμως, δειλά-δειλά υποχωρεί η ζέστη και το σκηνικό του καιρού γίνεται φθινοπωρινό» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»