ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο σκηνικό τα Χριστούγεννα - Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός - Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο σκηνικό τα Χριστούγεννα - Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα - Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σε χαμηλά επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, αύριο Σάββατο (23/12), ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα θυμίζει... άνοιξη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, αύριο Σάββατο, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι κυρίως νοτιοδυτικής κατεύθυνσης από 4 έως 6 μποφόρ, οι οποίοι θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται υπό του μηδέν το πρωί του Σαββάτου σε αρκετές βόρειες και δυτικές περιοχές της χώρας, ενώ στο Αιγαίο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου. Ομως, από το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί και θα αγγίξει μέχρι και τους 19-20 βαθμούς.

Ειδικά για την Αττική θα σημειωθεί ξαστεριά, ενώ το βράδυ θα υπάρξουν μερικές πρόσκαιρες νεφώσεις. Παράλληλα θα σημειωθούν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειωθεί αργά το μεσημέρι στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ξάστερος θα είναι ο καιρός μέχρι το μεσημέρι, ενώ κατά το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις χωρίς όμως πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα

Αίθριος θα είναι ο καιρός την παραμονή Χριστουγέννων (24/12), με κάποιες συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ στα ανατολικά και νότια και 3-4 μποφόρ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειωθεί μέχρι 20 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια και μέχρι 16 βαθμούς στα βόρεια.

Τα Χριστούγεννα (25/12) θα είναι ανοιξιάτικο το σκηνικό, με κάποιες νεφώσεις να σημειώνονται στα Επτάνησα, στη δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 3-5 μποφόρ στα δυτικά και 5-6 μποφόρ στα κεντρικά και τα ανατολικά. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι μέχρι του 18-20 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια και μέχρι 16 βαθμούς στα βόρεια.