ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός: Ζέστη σήμερα, Δευτέρα καλοκαίρι και από Τρίτη... λασποβροχές

kairos

Καιρός: Από την Τρίτη αναμένεται και νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα το θερμόμετρο θα φτάσει έως και τους 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Από την Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, περίπου 5 βαθμών, ενώ αναμένεται και νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης. Μάλιστα, προβλέπονται και λασποβροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αύριο, Κυριακή, η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 με 7 πιθανόν στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και πιθανώς το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου περίπου.