ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης στην Πάρο

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης στην Πάρο

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τις συνθήκες του άγριου ξυλοδαρμού που υπέστη ένα 15χρονο κορίτσι στην Πάρο.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο και ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της, το κορίτσι βρέθηκε αναίσθητο και ημίγυμνο, το απόγευμα της Κυριακής, σε παραλία του νησιού, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιά.

Διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε για το κάταγμα που φέρει στο κρανίο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βήμα", διαπιστώθηκε, επίσης, ότι το 15χρονο κορίτσι φέρει χτύπημα στην κοιλιά, έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα, ενώ υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν απόπειρα πνιγμού της.

Έπειτα από αίτημα του πατέρα της θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί τυχόν σεξουαλική κακοποίησή της.

Όπως ανέφερε η μητέρα της κάποια στιγμή ενώ βρίσκονταν στη παραλία Χρυσή Ακτή η κόρη της πήγε μια βόλτα και ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη της. Τότε άρχισαν με άλλα άτομα να την αναζητούν και την εντόπισαν αναίσθητη πίσω από βράχια.

Τις έρευνες των αστυνομικών δυσχαιρένει το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής αυτόπτης μάρτυρας που να είδε τι συνέβη.

Παράλληλα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν την βελτίωση της κατάστασης της υγείας της 15χρονης προκειμένου να μπορέσει να τους μιλήσει για το περιστατικό.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών έφτασε στο νησί από τη Σύρο για να συλλέξει στοιχεία από το σημείο που εντοπίστηκε το κορίτσι που μπορεί να βοηθήσουν τους αστυνομικούς ενώ στο "μικροσκόπιο" θα βρεθεί και το κινητό τηλέφωνο της 15χρονης.