ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ιταλία: Ισχυρή έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήρια της ΕΝΙ

Συναγερμός στην Ιταλία: Ισχυρή έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήρια της ΕΝΙ
Η έκρηξη έγινε στην πόλη Σανατσάρο στην επαρχία της Πάβια
Twitter/Discoradio

Σάλος έχει προκληθεί μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στα διυλιστήρια της ENI στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere, η έκρηξη έγινε στην πόλη Σανατσάρο στην επαρχία της Πάβια. Άμεσα κατέφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Πυκνός μαύρος καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ οι φλόγες φαίνονται από πολύ μακριά.

Οι κάτοικοί της περιοχής ξύπνησαν από τη δυνατή έκρηξη στις 6:35 το πρωί, όπως αναφέρει η La Republica. Ωστόσο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευση La Republica, ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί, στις 5 Φεβρουαρίου 2017. Η πυρκαγιά, ήταν μικρότερης δυναμικής και αντιμετωπίστηκε από την εσωτερική πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ ευτυχώς δεν είχαν υπάρξει ούτε τραυματισμοί. Ακόμα και αυτό το δεύτερο περιστατικό, όπως και σήμερα, συνέβη το πρωί, λίγο πριν τις 8.40 π.μ. και συμπεριέλαβε το 7ο νησί, το οποίο βρίσκεται στο παλιό τμήμα του διυλιστηρίου.

Ο δήμαρχος, Roberto Zucca, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξηγεί ότι "όλα διήρκεσαν λίγο περισσότερο από δέκα λεπτά. Γι 'αυτό δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν περιβαλλοντικά προβλήματα".

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Eni, η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

«Πραγματοποιείται έλεγχος για να αξιολογηθούν οι ζημιές» τονίζει η εταιρεία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα διυλιστήρια λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Ξεσπά η κόρη του φαρμακοποιού που δολοφονήθηε στο Νέο Ψυχικό: «Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος»

Σχετικές ειδήσεις