ΚΟΣΜΟΣ

Η φονική καταιγίδα «Κιάρα» σαρώνει την Ευρώπη - Νεκροί, χάος και σκηνές Αποκάλυψης

Η φονική καταιγίδα «Κιάρα» σαρώνει την Ευρώπη - Νεκροί, χάος και σκηνές Αποκάλυψης
ASSOCIATED PRESS

Η φονική καταιγίδα Κιάρα που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που συνοδεύουν την καταιγίδα ξερίζωσαν δέντρα στη Σλοβενία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία και να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ένας 52χρονος Σλοβένος έχασε τη ζωή του κοντά στο Πόντβελκα, στη βόρεια Σλοβενία, όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του ένα δέντρο.

Δείτε στη gallery συγκλονιστικές φωτογραφίες από την καταιγίδα:

Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε έως τα 100 χλμ την ώρα, αναφέρει η αρχή Περιβάλλοντος της χώρας. Η Δασική Υπηρεσία της Σλοβενίας εξέδωσε μια ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες να μην κυκλοφορούν ή να κάνουν εργασίες στα δάση, λόγω των θυελλωδών ανέμων, καθώς οι συνθήκες θα είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες».

Στη Σουηδία, από τους ισχυρούς ανέμους έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Ένας ιστιοπλόος πνίγηκε το πρωί, όταν ανατράπηκε το σκάφος του στο νότιο τμήμα της χώρας, την ίδια ώρα ένας άνθρωπος που τον συνόδευε αγνοείται.

Επίσης ένας άνδρας σκοτώθηκε, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του το απόγευμα της Κυριακής, όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Στην Τσεχία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την πτώση ενός δέντρου.

Στην Πολωνία, μια 52χρονη γυναίκα και οι δύο κόρες της, ηλικίας 15 και 21 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα στο Μπουκόβινα Τατρζάνσκα, ένα χιονοδρομικό κέντρο στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν οι σφοδροί άνεμοι ταχύτητας 100 χλμ που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει η στέγη ενός καταστήματος με είδη σκι.

Η μητέρα και το 15χρονο κορίτσι πέθαναν επιτόπου, ενώ η 21χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ.

Το τέταρτο θύμα, ο πατέρας της οικογένειας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ, μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

Πολλά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη

Δρομολόγια τρένων, αεροπλάνων και πορθμείων ακυρώθηκαν στη Σουηδία, ενώ γέφυρες έκλεισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας.

Σήμερα το πρωί, τα προβλήματα παρέμεναν στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη Δανία, η γέφυρα του Έρεσουντ, που συνδέει τη χώρα με τη Σουηδία, έκλεισε για κάποιες ώρες.

Περισσότερες από 170 προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σήμερα σε ισχύ, κυρίως στη βόρεια Αγγλία και κατά μήκος της νότιας ακτής.

Από χθες το απόγευμα 62.000 σπίτια σε όλη τη Βρετανία παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, ανακοίνωσε η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων.

Στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών στις παραθαλάσσιες περιοχές, 10.000 σπίτια, αγροκτήματα και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η Κιάρα έπληξε και την Γερμανία επηρεάζοντας τις σιδηροδρομικές μεταφορές και αφήνοντας πίσω της αρκετούς τραυματίες ανάμεσά τους και τρεις σοβαρά. Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά στο Ζάρεμπρουκ από την πτώση δέντρου και η μια από αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Παράλληλα, ένας έφηβος τραυματίστηκε στο κεφάλι από την πτώση ενός κλαδιού δέντρου στο Πάντερμπορν.

Η υπηρεσία γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στη διάρκεια της ημέρας καθώς η καταιγίδα κινείται προς τα νότια της χώρας.

Στη διάρκεια της χθεσινης νύχτας η Κιάρα σάρωσε το βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας. Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν εκ των οποίων 420 στο Μόναχο, 190 στην Φρανκφούρτη και 150 στο Ντίσελντορφ και στην Κολονία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ένα τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Βερολίνο με 300 ως 350 επιβάτες χτύπησε ένα δέντρο που είχε πέσει στις ράγες αλλά κατόρθωσε να φτάσει στον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό έπειτα από δύο ώρες.

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται και το Βέλγιο όπου έχουν ματαιωθεί περίπου 60 πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες. Στην πρωτεύουσα, έπεσαν δέντρα και σκαλωσιές και κάποια κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Περίπου 240 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ--το τρίτο πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης--ματαιώθηκαν με τις ακυρώσεις να αφορούν κυρίως τις εταιρείες KLM, British Airways, easyJet και Lufthansa.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του - Δείτε τις φωτό