ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλία: 299 νεκροί σε ένα 24ωρο - 32.964 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός Γαλλία: 299 νεκροί σε ένα 24ωρο - 32.964 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός: Άλλοι 299 άνθρωποι πέθαναν σήμερα στη Γαλλία από την ασθένεια Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.995, την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσιζε να παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες τα μέτρα καραντίνας που θα λήξουν, το νωρίτερο, στις 15 Απριλίου.

Στον απολογισμό που ανακοινώνουν οι γαλλικές αρχές λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, όμως σύντομα σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων.

Δείτε την gallery:

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, είπε επίσης ότι μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που πλέον φτάνουν τα 32.964.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 3.787 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από τις 8.000 νοσοκομειακές κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρες είναι κατειλημμένες.

Παρατείνονται τα μέτρα καραντίνας για άλλες δύο εβδομάδες

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να παραταθεί για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου, η καραντίνα στη χώρα λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

«Μετά από αυτές τις πρώτες 10 ημέρες περιορισμού, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτού του επιδημικού κύματος. Έχει κατακλύσει την ανατολική Γαλλία και τώρα φτάνει στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία», εξήγησε ο Φιλίπ.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα έληγαν την επόμενη Τρίτη θα παραταθούν για δύο ακόμη εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέτρο θα παραταθεί ξανά αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο λόγω της κατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς, πού και πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων για τα 800 ευρώ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό - Τον κατέδωσε η μητέρα του γιατί έσπασε την καραντίνα

Κορονοϊός: Σοκ - Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που φοβάται το υπουργείο Υγείας έξαρση του ιού

Σχετικές ειδήσεις