ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ: «Νεκρός» άνδρας βρέθηκε ζωντανός σε δάσος μετά από 5 χρόνια!

Θρίλερ: «Νεκρός» άνδρας βρέθηκε ζωντανός σε δάσος μετά από 5 χρόνια!

Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Ένας Λιθουανός θεωρούνταν δολοφονημένος για πέντε χρόνια, ωστόσο οι Αρχές της Βρετανίας κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό του μέσα σε ένα δάσος!

Σύμφωνα με την Guardian, η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ο 40χρονος Ricardas Puisys ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στον χώρο εργασίας του, 20 μίλια από την τότε κατοικία του στο Ουίσμπετς του Κέιμπριτζσαϊρ.

Δύο ημέρες αργότερα δεν εμφανίστηκε στη δουλειά ενώ τον περίμεναν, και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα, πιστεύοντας ότι ο Puisys είχε πέσει θύμα δολοφονίας. Τον επόμενο μήνα, ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος, όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι πρώτες ενδείξεις ότι ο αγνοούμενος Λιθουανός μπορεί να είναι ζωντανός παρουσιάστηκαν όταν κάποιος έφτιαξε έναν λογαριασμό στο Facebook με το όνομά του, και ανέβασε φωτογραφίες ενός άνδρα που οι Αρχές πίστευαν ότι ήταν ο Puisys.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στελέχη της αστυνομίας επανεκκίνησαν τις προσπάθειες εντοπισμού του, και μέχρι τον Δεκέμβριο είχαν συγκεντρώσει πολλές μαρτυρίες από άνθρώπους που ισχυρίζονταν ότι τον είχαν δει.

Την περασμένη Δευτέρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Puisys είχε εντοπιστεί την 1η Ιουλίου να κρύβεται στο Ουίσμπετς. Στελέχη της αστυνομίας πιστεύουν ότι οργάνωσε την εξαφάνισή του επειδή φοβόταν για την ασφάλειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2015, λίγο καιρό πριν χαθούν τα ίχνη του, ένας κάτοικος της περιοχής είχε καταγγείλει ότι ο Puisys εξαναγκαζόταν να αλλάζει κατοικίες στην περιοχή του Ουίσμπετς. Αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί τότε τον άνδρα, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι είναι εντάξει.

Ο επιθεωρητής Rob Hall δήλωσε: «Για περίπου πέντε χρόνια η εξαφάνιση του Ricardas αποτελούσε μυστήριο. Στα τέλη Ιουνίου όμως, λάβαμε κάποιες πληροφορίες που μας οδήγησαν στο να τον βρούμε».

Ο Puisys εργαζόταν σε μια εταιρεία ονόματι Nightlayer Leek Company μέσω πρακτορείου την εποχή της εξαφάνισής του. Το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου του 2015, μετά τη δουλεια, πιστεύεται ότι είχε βγει με μια παρέα συμπατριωτών του Λιθουανών. Από τότε χάθηκαν τελείως τα ίχνη του.

«Υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες ότι ο Ricardas έπαθε κάτι κακό εκείνο το απόγευμα. Πλέον πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να αποφάσισε να το σκάσει γιατί είχε πέσει θύμα εγκληματικής δραστηριότητας, και τον είχαν εκμεταλλευτεί κάποιοι άνθρωποι. Μια ομάδα ερευνητών εργάστηκε ακούραστα ακολουθώντας διάφορα στοιχεία, όμως κανένα δεν οδήγησε στα ίχνη του. Όλα άλλαξαν όμως όταν λάβαμε πληροφορίες ότι ο Ricardas μπορεί να ήταν ζωντανός και ακόμα στην περιοχή του Ουίσμπετς. Μετά από έρευνα σε μια δασώδη περιοχή κοντά στη Χέρκροφτ Ρόουντ, ο Ricardas εντοπίστηκε τελικά να ζει μέσα σε χαμηλή βλάστηση, σε σημείο πολύ καλά κρυμμένο, έχοντας περάσει εσκεμμένα αρκετό καιρό κρυμμένος και χωρίς να μιλάει με κανένα», σημείωσε ο Hall.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός, η απόφαση να καθυστερήσει κάποια 24ωρα η ανακοίνωση του εντοπισμού του λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια του άνδρα, προκειμένου να εφαρμοστούν ορισμένα μέτρα προστασίας. Όπως τόνισε, μέλημα των Αρχών ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Puisys αλλά και να του παρασχεθεί η απαιτούμενη υποστήριξη, καθώς πιστεύεται ότι πέρασε τα τελευταία πέντε (ή και περισσότερα) χρόνια της ζωής του αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 45χρονος Ανθυπασπιστής