ΚΟΣΜΟΣ

Οι Anonymous υπέκλεψαν συνομιλία του FBI

Οι Anonymous υπέκλεψαν συνομιλία του FBI

Σε μια τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ παρενέβησαν οι χακτιβιστές Anonymous και υπέκλεψαν ένα τμήμα της.

Το FBI ανακοίνωσε ότι χάκερ σταμάτησαν μια ευαίσθητη τηλεφωνική διάσκεψη ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες, που αφορούσε στον εντοπισμό και την προσαγωγή μελών της οργάνωσης Anonymous.

Οι Anonymous έδωσαν στη δημοσιότητα ένα 15λεπτο απόσπασμα της εν λόγω συζήτησης. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί η αυθεντικότητα της ηχογράφησης ούτε ο τρόπος με τον οποίο την απέσπασαν οι χακτιβιστές.

Στο βίντεο, οι Βρετανοί και Αμερικανοί αστυνομικοί αναφέρουν ορισμένους στόχους των ερευνών τους, όπως τους Τζέικ Ντέιβις και Ράιαν Κλίρι, δύο Βρετανούς εφήβους οι οποίοι συνελήφθησαν πέρσι για κυβερνοπειρατεία. Τα υπόλοιπα ονόματα δεν ακούγονται καθαρά. Ο Ντέιβις κατηγορείται για πειρατεία ιστοσελίδων, όπως αυτή της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (SOCA), που δέχτηκε επίθεση στον περασμένο Ιούνιο και διέκοψε τη λειτουργία της, για πολλές ώρες. Ο Κλίρι κρατείται ως εμπλεκόμενος σε κυβερνοπειρατία εκ μέρους της Lulz Security, μιας ομάδας που αποσχίσθηκε από τους Anonymous.

Η οργάνωση δημοσίευσε επίσης ένα e-mail, το οποίο υποτίθεται πως έστειλε πράκτορας του FBI και αποκάλυπτε τους κωδικούς, που έδιναν πρόσβαση στην κλήση.

Επίσης, υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τη δράση τους με μια μεγάλη κυβερνο-επίθεση. Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, σκοπεύουν να πλήξουν τις ιστοσελίδες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.