ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Ρωσία: Νέες έρευνες για δυο τρίχρονα κοριτσάκια που εξαφανίστηκαν το 2013

Θρίλερ στη Ρωσία: Νέες έρευνες για δυο τρίχρονα κοριτσάκια που εξαφανίστηκαν το 2013
PIXABAY

Οι ρωσικές Αρχές άνοιξαν ξανά μια υπόθεση τύπου Madeleine McCann για τη μυστηριώδη εξαφάνιση δύο κοριτσιών ηλικίας τριών ετών, τον Ιούνιο του 2013.

Η Ayana Vinokurova και η Alina Ivanova είχαν εμφανιστεί για τελευταία φορά να παίζουν στην αυλή ενός σπιτιού στο απομακρυσμένο χωριό Sinsk στην περιοχή Γιακουτία της Ρωσίας, στο διαμέρισμα της Άπω Ανατολής, πριν εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα δυο μικρά κορίτσια εμφανίστηκαν για τελευταία φορά έξω από το σπίτι του παππού της Alina Gavrila Ivanov, στις 24 Ιουνίου 2013. Μετά την εξαφάνισή τους, ακολούθησε μια εκτεταμένη έρευνα, η οποία, όμως, απέτυχε να εντοπίσει τα παιδιά ή να διαπιστώσει τι τους συνέβη.

Τώρα, οι κορυφαίοι ντετέκτιβ έχουν σταλεί 5.150 μίλια ανατολικά από τη Μόσχα, σε μια νέα προσπάθεια επίλυσης της υπόθεσης, με εντολή του κορυφαίου εγκληματολόγου της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά από πίεση που άσκησαν οι οικογένειες των δυο κοριτσιών, οι οποίες δεν έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα να βρουν τα παιδιά ζωντανά.

Ο πατέρας της Alina είπε: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής, ούτε μάρτυρες, ούτε ίχνη».

Τα κορίτσια είχαν πάει να περάσουν το καλοκαίρι με τους παππούδες τους, στο απομακρυσμένο χωριό, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο. Η αρχική έρευνα εξέτασε εάν είχαν απαχθεί από παιδόφιλο ή δολοφόνο μεταξύ των 850 κατοίκων του χωριού.

Εξετάστηκε επίσης εάν θα μπορούσαν να πέσουν θύματα κάποιας άγριας ​​αρκούδας από το κοντινό δάσος ή να παρασυρθούν από τον ποταμό Λένα, που ρέει κοντά στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της έρευνας, άλλα 1.800 άτομα ανακρίθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 62 εφήβων και 41 ατόμων με εγκληματικό ή ψυχιατρικό ιστορικό.

Ένας από τους υπόπτους - ο παππούς που είδε για τελευταία φορά τα κορίτσια ζωντανά - ομολόγησε δύο φορές ότι τα χτύπησε θανάσιμα με το όχημά του «κατά λάθος» και στη συνέχεια τα έθαψε. Και τις δύο φορές, ωστόσο, απέσυρε τις ομολογίες του, ενώ οι τοπικοί εισαγγελείς δεν βρήκαν αποδείξεις πως εκείνος ήταν ο δράστης.

Ένας 32χρονος γείτονας, ιδιοκτήτης σκαφών ήταν επίσης ύποπτος. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση των παιδιών, αυτοκτόνησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στα Βίλια: Αυτή είναι η 38χρονη Κινέζα που βρέθηκε δολοφονημένη στη βαλίτσα