ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Βρετανία: Η μετάλλαξη έκανε την μάχη της χώρας κατά της πανδημία δυσκολότερη

Κορονοϊός – Βρετανία: Η μετάλλαξη έκανε την μάχη της χώρας κατά της πανδημία δυσκολότερη

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού σημαίνει πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική στην άρση των περιορισμών του lockdown, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο στέλεχος έκανε αυτή την μάχη πολύ δυσκολότερη», είπε ο Χάνκοκ σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως η βρετανική παραλλαγή του ιού μεταδίδεται κατά 30% έως 70% ευκολότερα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το νέο στέλεχος του ιού ενδέχεται να είναι κατά 30% πιο θανατηφόρο από το αρχικό στέλεχος.

«Το κρίσιμο μήνυμα είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για όλους μας, η απάντησή μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».

Ο υπουργός σημείωσε πως είναι δύσκολο να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα στην χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα εξετάζει τα ποσοστά θανάτων, τους αριθμούς νοσηλειών, τις παραλλαγές του ιού και την πρόοδο των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, τις προηγούμενες 24 ώρες η χώρα κατέγραψε 592 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 22.195 επιπλέον κρούσματα του ιού. Χθες είχαν ανακοινωθεί 30.004 κρούσματα και 610 θάνατοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχές, 6.573.570 έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του ιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δείτε πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις