ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 163 σορούς

Λιβύη: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 163 σορούς

Μπροστά σε μία ανακάλυψη ενός ομαδικού τάφου στην πόλη Μπεν Τζαουάντ, ανατολικά της Σύρτης βρέθηκε μία επιτροπή για τους αγνοούμενους.

Στον τάφο αυτό, η ανακάλυψη του οποίου, σύμφωνα με τον Μαχέρ Ουαρφάλι μέλος της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους αποτελεί μια εκπληκτική επιτυχία εντοπίστηκαν οι σοροί 163 ατόμων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης για την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. Μάλιστα, οι σοροί βρέθηκαν στην πόλη όπου ο συνταγματάρχης Καντάφι συνελήφθη και δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, επεσήμανε ο Όμαρ Αμπντελχάλεκ Ομπέιντι πρόεδρος της επιτροπής και γιατρός.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος «αυτοί οι σοροί ανήκουν σε αντάρτες που σκοτώθηκαν μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαΐου 2011 στη Μπρέγκα, της Ρας Λανούφ, τη Μπεν Τζαουάντ καθώς και στα περίχωρα της Σύρτης».

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιοι έχουν εκτελεστεί, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον Καντάφι.

Οι σοροί εντοπίστηκαν με τη βοήθεια του ΟΗΕ και του υπουργείου Μαρτύρων, Τραυματιών και Αγνοουμένων, σύμφωνα με τον Ουαρφάλι.