ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η ιολόγος που ανακάλυψε τον ιό μιλάει για πρώτη φορά - «Δεν είναι εργαστηριακός»

Κορονοϊός: Η ιολόγος που ανακάλυψε τον ιό μιλάει για πρώτη φορά - «Δεν είναι εργαστηριακός»

Η περιβόητη «Bat Woman», Shi Zhengli, μίλησε για την προέλευση του ιού, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο να είναι εργαστηριακό δημιούργημα.

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από την ημέρα που η πανδημία του κορονοϊού εμφανίστηκε στον πλανήτη και το μεγαλύτερο μυστήριο είναι το πώς αλλά και από πού προήλθε.

Μάλιστα, στη σύνοδο των G7 στη Μεγάλη Βρετανία, προ ημερών, συζητήθηκε ανοιχτά το θέμα να προήλθε από το διαβόητο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν, πόλη από την οποία ξεκίνησε η πανδημία.

Η Κίνα, φυσικά, διαψεύδει μετά... βδελυγμίας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ σε μια προσπάθεια ενίσχυσης αυτού του σεναρίου, επιστράτευσε και την Shi Zhengli, τη γυναίκα η οποία ανακάλυψε πρώτη τον κορονοϊό.

H Shi Zhengli

Η Zhengli είναι ιολόγος και είναι γνωστή ως «Bat Woman» καθώς ειδικεύεται στην έρευνα των ιών οι οποίοι προέρχονται από τις νυχτερίδες, όπως άλλωστε εικάζεται πως ξεκίνησε και ο covid-19.

H Κινέζα ιολόγος μίλησε στους New York Times, ξεκαθαρίζοντας χαρακτηριστικά: «Είτε είναι συμπτωματικό πως ξεκίνησε από την αγορά της Ουχάν, είτε από κάποιο ζώο το οποίο ήρθε σε επαφή με νυχτερίδα, πρέπει να βρεθεί η προέλευση. Το εργαστήριό μου δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει πως ο ιός ήρθε από ανθρώπινη παρέμβαση».

Την ίδια ώρα, πάντως, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί αν η προέλευση του ιού είναι εργαστηριακή με το κέντρο ιολογίας της Ουχάν να παραμένει στο επίκεντρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Ταλαιπωρία από την απεργία των ναυτεργατών που κρίθηκε παράνομη - «Δεν είχαμε ενημέρωση»