ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Οσοι ταξιδεύουν σε «κόκκινες χώρες» κινδυνεύουν με τριετή απαγόρευση εξόδου

Σαουδική Αραβία: Οσοι ταξιδεύουν σε «κόκκινες χώρες» κινδυνεύουν με τριετή απαγόρευση εξόδου

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλλεται τριετής απαγόρευση ταξιδιών στους πολίτες που θα επισκεφθούν προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα, δηλαδή θεωρούνται επικίνδυνοι λόγω αυξημένων κρουσμάτων της Covid-19.

Το σουνιτικό βασίλειο επέτρεψε πρόσφατα στους πολίτες της να ταξιδεύουν –κάτι που ήταν απαγορευμένο επί έναν και πλέον χρόνο– όμως ταυτόχρονα συμπεριέλαβε σε αυτήν την «κόκκινη» λίστα των απαγορευμένων προορισμών πολλές χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

«Όποιος ταξιδεύει (σε αυτές τις χώρες) διακινδυνεύει να υποστεί βαριές κυρώσεις κατά την επιστροφή του, καθώς και να του απαγορευτεί να ταξιδεύει εκτός του βασιλείου για περίοδο τριών ετών» ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στο Twitter.

Η απόφαση αυτή ελήφθη «λόγω της εξάπλωσης μιας νέας παραλλαγής» του κορονοϊού SARS-CoV-2, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται ποια παραλλαγή είναι αυτή.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Saudia, απαγορεύονται τα ταξίδια σε 16 χώρες, όπως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία, την Τουρκία, τον Λίβανο και το Ιράν. Τον Μάιο είχε επιτραπεί στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει πλέον εξαπλωθεί σε περισσότερες από 120 χώρες και εδάφη, αναγκάζοντας πολλές κυβερνήσεις να επιβάλουν πρόσθετους περιορισμούς, καθώς αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα.

Από την αρχή της πανδημίας, η Σαουδική Αραβία έχει καταγράψει περίπου 520.000 κρούσματα και 8.189 θανάτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης