ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συναγερμός στο Παρίσι από φωτιά κοντά στο κτήριο της Όπερας

Συναγερμός στο Παρίσι
Συναγερμός στο Παρίσι
Newsbomb.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Place de L'Opera στο κέντρο του Παρισιού απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία

Εικόνες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια πυρκαγιά σε ένα κτήριο στη λεωφόρο των Capucines, κοντά στην Place de l'Opéra στο Παρίσι, όπου βρίσκεται η διάσημη όπερα Παλέ Γκαρνιέ.

Ένα βίντεο που μετεδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV δείχνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο της πυρκαγιάς ,κοντά στην Place de l'Opéra, όπου βρίσκεται το Παλέ Γκαρνιέ, ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά κτήρια της Πόλης του Φωτός.

Ο δρόμος έχει κλείσει, ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά, ζητωντας κόσμος απο τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Μαύρος καπνός φαίνεται να υψώνεται από δύο παράθυρα ενός κτηρίου στη λεωφόρο, ενώ οι φλόγες ειναι ορατές από το δρόμο. Η γαλλική Αστυνομία έγραψε σε ανακοίνωσή της στο Twitter: «Πυροσβέστες επιχειρούν, αποφύγετε την περιοχή».

Η φωτιά ξύπνησε μνήμες απο την πυρκαγιά του 2019 που κατέστρεψε τον παγκοσμίου φήμης καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Οι Παριζιάνοι είχαν ξεχυθεί τότε στους δρόμους έντρομοι για να δουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης τους να καταστρέφεται από τις φλόγες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCar

Σάλος με τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τους μη εμβολιασμένους - Οργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»