ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο για το στρατιώτη-όμηρο των Ταλιμπάν

Νέο βίντεο για το στρατιώτη-όμηρο των Ταλιμπάν
Ο αμερικανός στρατιώτης που είχε απαχθεί από τους Ταλιμπάν στις 30 Ιουνίου του 2009 στο Αφγανιστάν, ενδέχεται να είναι το πρόσωπο...

Ο αμερικανός στρατιώτης που είχε απαχθεί από τους Ταλιμπάν στις 30 Ιουνίου του 2009 στο Αφγανιστάν, ενδέχεται να είναι το πρόσωπο που δείχνει βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

Στην ανακοίνωση προχώρησε το αμερικανικό κέντρο επίβλεψης των εξτρεμιστικών οργανώσεων, InterCenter.

«Το βίντεο δείχνει σαφώς ένα άτομο που μπορεί να είναι ο αμερικανός στρατιώτης Μποου Μπεργκάτι, όμηρος των Ταλιμπάν αφότου απήχθη στις 30 Ιουνίου του 2009», γράφει το InterCenter.

Ένα ακόμη άτομο που φαίνεται στο βίντεο, εικάζεται ότι είναι ο Ταλιμπάν διοικητής, Μαουλάουι Σανγκίν, που είχε απειλήσει τον αμερικανό στρατιώτη κατά τη σύλληψή του ότι θα τον σκοτώσει.

Από την πλευρά του το Πεντάγωνο αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες εικόνες ενδέχεται να μην είναι πρόσφατες. «Το βίντεο αναρτήθηκε τώρα αλλά πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να πει εάν είναι πρόσφατο ή όχι», ανέφερε ο συνταγματάρχης, Ντέιβ Λάπαν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να απελευθερωθεί ο στρατιώτης, για τον οποίο οι αμερικανικές δυνάμεις δεν γνωρίζουν σε ποια περιοχή κρατείται από τους Ταλιμπάν.

Ροή Ειδήσεων