ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τμήμα του λιμανιού Όλβια της Μαύρης Θάλασσας επλήγη από στρατιωτικό χτύπημα

Τμήμα του λιμανιού Όλβια της Μαύρης Θάλασσας επλήγη από στρατιωτικό χτύπημα
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός.
AP - Sergei Grits

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι «Ένα τμήμα του λιμανιού Όλβια της Μαύρης Θάλασσας επλήγη από στρατιωτικό χτύπημα».

Το υπουργείο υποδομών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τμήμα του λιμανιού Όλβια της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο είναι υπό παραχώρηση στην εταιρεία θαλάσσιων λιμένων του Κατάρ, QTerminals, επλήγη από στρατιωτικό «χτύπημα».
Κανείς δεν τραυματίστηκε, ανέφερε το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η QTerminals, μια κοινοπραξία μεταξύ της κρατικής εταιρείας Qatar Ports Management (Mwani Qatar) και του ομίλου ναυτιλίας και logistics Qatar Navigation (Milaha), απέκτησε την 35ετή παραχώρηση το 2020 για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι σε ρωσικά χέρια έχει πέσει σχεδόν όλο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας, αφήνοντας την χώρα του Ζελένσκι χωρίς διάδρομο προς την Μαύρη Θάλασσα. Τις τελευταίες ώρες τα ρωσικά στρατεύματα πολιορκούν την πόλη - λιμάνι Νικολάεφ, που αποτελεί «κλειδί» για να φτάσουν στην Οδησσό. Αν πέσει και η Οδησσός, οι Ρώσοι θα έχουν κατακτήσει όλο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας και θα ελέγχουν πλήρως την πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο - Ρωσικοί πύραυλοι κοντά στην Οδησσό