ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τη δήλωση Βρετανίδας υπουργού: Δουλέψτε περισσότερο ή βρείτε άλλη δουλειά για να πληρώνετε

«Δουλέψτε περισσότερο» λέει υπουργός στη Βρετανία
«Δουλέψτε περισσότερο» λέει υπουργός στη Βρετανία

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση υπουργού στη Βρετανία για το πώς μπορούν να «προστατευθούν» τα νοικοκυριά απο τις κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών

Η Βρετανίδα υπουργός Ρέιτσελ Μακλιν μιλώντας στο Skynews δήλωσε ότι «μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να προστατεύσουν καλύτερα τον εαυτό τους - είτε αυτό συμβαίνει με το να εργάζονται περισσότερες ώρες είτε με τη μετάβαση σε μια καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας και αυτές είναι μακροπρόθεσμες δράσεις, αλλά σε αυτό επικεντρωνόμαστε ως κυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε για παραδείγματα ανθρώπων που κάνουν τρεις δουλειές αλλά και πάλι δεν τα βγάζουν πέρα η Μακλιν επέμεινε «έχουμε ακούσει συχνά στο παρελθόν, όμως μπορούν να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή να δουλέψουν περισσότερα. Γι' αυτό υπάρχουν τα κέντρα εργασίας, γι' αυτό υπάρχουν άνθρωποι να τους συμβουλέψουν».

Οι Εργατικοί επέκριναν τα σχόλια της για το κόστος ζωής. Ο σκιώδης υπουργός Εργασίας Ίαν Μάρεϊ, είπε ότι η «γελοία» συμβουλή της φαίνεται να θυμίζει την εποχή της διακυβέρνησης της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό της η Μακλίν είπε ότι δεν «πρότεινε για μια στιγμή» ότι μια τέτοια επιλογή θα λειτουργούσε για όλους. Ωστόσο, είπε ότι ορισμένοι θα μπορούσαν να επισκεφθούν τα κέντρα εργασίας για να υποβάλουν αίτηση είτε για περισσότερες ώρες είτε για καλύτερη ανταμοιβή απασχόλησης. «Μπορεί να είναι σωστό για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον ώρες, αλλά, φυσικά, δεν πρόκειται να λειτουργήσει για άτομα που έχουν ήδη τρεις θέσεις εργασίας»

Το κόστος ζωής «ήδη» είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί, είπε ο προ ημερών ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός εγκαινίασε προσωπική μάχη για να επαναφέρει εκατομμύρια Βρετανούς στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, καθώς η εργασία από το σπίτι όπως είπε, απλώς δεν λειτουργεί. Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail, απηύθυνε μια κραυγή συγκέντρωσης προς τις επιχειρήσεις για να συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας μετά την πανδημία και στην αναζωογόνηση των πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζόνσον παραδέχτηκε μάλιστα ότι οι δυσκολίες που συνάντησε ο ίδιος εργαζόμενος από το σπίτι όταν «ξεχνούσε τι έκανε» όταν πηγαίνε στο ψυγείο ή δυσκολευόταν με τις κλήσεις Zoom - τον έπεισαν ότι το εργατικό δυναμικό της Βρετανίας είναι καλύτερα έξω από τα δωμάτια ή τις κουζίνες και τον έκαναν να τους καλέσει πίσω στα γραφεία τους.