ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο περί ξένων πρακτόρων - Αφέθηκαν ελεύθεροι οι διαδηλωτές

Γεωργία: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο περί ξένων πρακτόρων - Αφέθηκαν ελεύθεροι οι διαδηλωτές
istock

Γεωργία: Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι απελευθερώθηκαν όσοι διαδηλωτές είχαν συλληφθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, στις κινητοποιήσεις που έγιναν αυτές τις δύο ημέρες στην πρωτεύουσα.

Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό των οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό ως «ξένων πρακτόρων» με την πρόεδρο της Γεωργίας να χαιρετά τη «νίκη» των διαδηλωτών που αντιτάχθηκαν στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, με κινητοποιήσεις, όπου σημειώθηκαν ταραχές.

«Θέλω να συγχαρώ την κοινωνία για την πρώτη νίκη της, είμαι υπερήφανη για αυτόν τον λαό που έκανε τη φωνή του να ακουστεί», είπε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά της από τη Νέα Υόρκη, η πρόεδρος Σαλόμε Ζουραμπισβίλι, μια φιλοδυτική πολιτικός που τηρεί επικριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, όμως διαθέτει περιορισμένες εξουσίες.

Απόψε το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το κοινοβούλιο, στο κέντρο της Τιφλίδας, κρατώντας σημαίες της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι απελευθερώθηκαν όσοι διαδηλωτές είχαν συλληφθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, στις κινητοποιήσεις που έγιναν αυτές τις δύο ημέρες στην πρωτεύουσα.