ΚΟΣΜΟΣ

Αγια Σοφιά: Ξεπλένουν το μνημείο με... ροδόνερο για το Ραμαζάνι - Αντιδράσεις και από τουρκικά ΜΜΕ

Αγια Σοφιά: Ξεπλένουν το μνημείο με... ροδόνερο για το Ραμαζάνι - Αντιδράσεις και από τουρκικά ΜΜΕ
Οι εικόνες που μετέδωσαν τα τουρκικά δίκτυα

Από τη στιγμή που οι Τούρκοι μετέτρεψαν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, το εμβληματικό μνημείο φαίνεται ότι διανύει... τις χειρότερες ημέρες της πρόσφατης ιστορίας του.

Μετά τα περιστατικά βεβηλώσεων σε διάφορα σημεία του ναού, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και εντός της Τουρκίας, πλέον τα τουρκικά ΜΜΕ στηλιτεύουν τις εργασίες καθαρισμού που έγιναν εντός του μνημείου.

Ο εσωτερικός ναός του μνημείου που πλέον λειτουργεί ως τζαμί, καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε με τρόπο που σίγουρα δεν αρμόζει στην ιστορία του κτηρίου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο καθαρισμός έγινε με... ροδόνερο.

Δείτε το βίντεο:

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ, ο Ρετζέπ Γκιλντίζ, είπε ότι τα χαλιά στην Αγιά Σοφιά καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων πριν από το Ραμαζάνι.

«Καθαρίζουμε επίσης την αυλή, την πλατεία της Αγίας Σοφίας και τα σιντριβάνια με ζεστό νερό. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα επισκέπτονται ένα πιο υγιεινό περιβάλλον», τόνισε ο Γκιλντίζ.

Το Newsbomb.gr είχε βρεθεί πρόσφατα στην Αγιά Σοφιά και σας παρουσιάζει πως είναι σήμερα ο άλλοτε εμβληματικός ναός για ολόκληρη την Ορθοδοξία: