ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες - Τρεις τραυματίες

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες - Τρεις τραυματίες
Twitter

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου και πυρκαγιά στο Μέιν, τρεις ελαφρά τραυματίες

Εμπορευματικός συρμός της σιδηροδρομικής εταιρείας Canadian Pacific εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά κοντά σε χωριό στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Μέιν (βορειοανατολικά), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις σιδηροδρομικοί, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Συνολικά εννέα βαγόνια, στα έξι από τα οποία ήταν φορτωμένα «ξυλεία και ηλεκτρική καλωδίωση», εκτροχιάστηκαν «σε δασική περιοχή, όπου πήραν φωτιά και προκάλεσαν περιορισμένης έκτασης δασική πυρκαγιά», εξήγησε η υπηρεσία δασοπροστασίας της πολιτείας Μέιν σε γραπτή δήλωσή της που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλα βαγόνια του συρμού, φορτωμένα με επικίνδυνα υλικά, δεν εκτροχιάστηκαν, κατά την ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος» να διαρρεύσουν ή να πάρουν φωτιά.

Ο εκτροχιασμός αποδίδεται στο ότι σιδηροτροχιές στο σημείο είχαν καταστραφεί, πιθανόν λόγω κατολίσθησης λιωμένων πάγων και συντριμμιών.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόκγουντ μεταφόρτωσε φωτογραφία του εκτροχιασμένου συρμού στο Facebook και κάλεσε τους κατοίκους να «αποφύγουν» την περιοχή.