ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Αυτός είναι ο 21χρονος δράστης του δεύτερου μακελειού - Σκόρπισε τον θάνατο μετά απο καυγά

Σερβία: Αυτός είναι ο 21χρονος δράστης του δεύτερου μακελειού - Σκόρπισε τον θάνατο μετά απο καυγά

Νέο μακελειό συγκλονίζει τη Σερβία. Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 13 τραυματίες σε σφαγή κοντά στο χωριό Mλαντόνεβατς, νότια του Βελιγραδίου. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 21χρονου δράστη ονόματι Ούρος Μπλάζιτς

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς, νότια του Βελιγραδίου ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη. Η νέα τραγωδία σημειώθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την ημέρα που ένα 13χρονο αγόρι σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε επτά σε σχολείο στο Βελιγράδι, προτού παραδοθεί στις αρχές.

Ο Ούρος Μπλάζιτς, 21 ετών σκότωσε οκτώ άτομα και τράπηκε σε φυγή, με την αστυνομία να εξακολουθεί να τον αναζητά, με τη συνδρομή ελικοπτέρων, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και αστυνομικοί σκύλοι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από έναν νυχτερινό καυγά στην αυλή ενός σχολείου κοντά στο Mλαντόνεβατς ο ύποπτος επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα θύματα ένας αστυνομικός και η αδερφή του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο δράστης είναι γιος στρατιωτικού. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης.