ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Γενέθλια κατέληξαν σε τραγωδία - Τέσσερις νεκροί από την ανατροπή τουριστικού σκάφους

Ναυτική τραγωδία στην Ιταλία
Ναυτική τραγωδία στην Ιταλία

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος που μετέφερε περισσότερους από 20 επιβάτες, βυθίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους στη λίμνη Ματζόρε στη βόρεια Ιταλία.

Το σκάφος ανατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής (28/5) μεταξύ των πόλεων Sesto Calende και Arona, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού διασώθηκαν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επιβάτες του σκάφους ήταν Βρετανοί, Ιταλοί και Ισραηλινοί. Ο Ατίλιο Φοντάνα, πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, είπε ότι το «πολύ σοβαρό περιστατικό» οφείλεται στην κακοκαιρία. Το σκάφος είχε μήκος 16 μέτρα και είχε ναυλωθεί από τουρίστες, είπε στο Facebook.

Σύμφωνα με ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, στο σκάφος επέβαιναν περίπου 25 άνθρωποι που γιόρταζαν γενέθλια όταν ξέσπασε μια καταιγίδα πάνω από τη λίμνη, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε «μικρό τυφώνα». Το σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε αμέσως μετά.

Όλοι οι επιβαίνοντες κατέληξαν στο νερό, αλλά πολλοί από αυτούς κολύμπησαν μέχρι την ξηρά ή διασώθηκαν από άλλα σκάφη. Δύτες διάσωσης και ένα ελικόπτερο έσπευσαν να βοηθήσουν στην έρευνα στο νότιο άκρο της λίμνης και πολλά ασθενοφόρα και ένα αεροσκάφος έσπευσαν στο σημείο.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από τους πυροσβέστες έδειξε καρέκλες και άλλα συντρίμμια να επιπλέουν σε ασταθή νερά. Η λίμνη Ματζόρε - στη νότια πλευρά των Άλπεων - «βρέχει» Ιταλία και Ελβετία και είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες. Στην περιοχή επικρατούσε έντονη κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες, με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας να εκδίδει προειδοποιήσεις για καταιγίδα.