ΚΟΣΜΟΣ

Nτόναλντ Τραμπ: «Τίτλος τιμής η δίωξη εναντίον μου, για εσάς με κατηγορούν» είπε σε υποστηρικτές

O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σε πλήθος υποστηρικτών του ότι για εκείνους έχει βρεθεί στο στόχαστρο και υποσχέθηκε να κάνει αλλαγές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Faith and Freedom Coalition στην Ουάσιγκτον το βράδυ του Σαββάτου (24/6), ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή καθώς προσπαθεί να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024.

Είπε ότι θεωρεί κάθε νέο κατηγορητήριο εναντίον του «τίτλο τιμής». «Με κατηγορούν για εσάς και πιστεύω ότι αυτό το «εσείς» είναι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα μας», είπε ο πρώην πρόεδρος καταχειροκροτούμενος. «Αυτό είναι μια συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών όλων των εποχών»

«Θέλουν να παρέμβουν στις επερχόμενες εκλογές, θέλουν να ταπεινώσουν, να προσβάλουν… ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσουν», πρόσθεσε. Ο Τραμπ κατηγορήθηκε από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, τον Απρίλιο για 34 κακουργήματα για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων και πληρωμή για εξασφάλιση σιωπής πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο 45ος πρόεδρος κατηγορήθηκε στη Φλόριντα νωρίτερα αυτόν τον μήνα για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων που κατασχέθηκαν από το FBI στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγο τον Αύγουστο. Ο Τραμπ διακήρυξε και πάλι την αθωότητά του και στις δύο περιπτώσεις, απορρίπτοντας τα κατηγορητήρια ως μέρος ενός «κυνηγιού μαγισσών» με στόχο την εξόντωση του κορυφαίου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων καθώς διεκδικεί εκ νέου την προεδρία.

Εάν εκλεγεί, είπε ότι «θα κατευθύνει ένα πλήρως ανανεωμένο υπουργείο Δικαιοσύνης για να ερευνήσει κάθε ριζοσπάστη εισαγγελέα στην Αμερική», αποκαλώντας τους «ρατσιστές από την ανάποδη». Το πλήθος φώναζε ρυθμικα «ΗΠΑ» αφού καυχήθηκε «Είμαι ίσως το μόνο άτομο στην ιστορία που κατηγορήθηκε και το ποσοστό μου ανέβηκε».

«Θέλουν να μου αφαιρέσουν την ελευθερία γιατί δεν θα τους αφήσω ποτέ να πάρουν την ελευθερία σας. Θέλουν να με φιμώσουν γιατί δεν θα τους αφήσω ποτέ να σας φιμώσουν. Τελικά δεν με κυνηγούν, σας κυνηγούν και εγώ απλώς στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο τους», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον πρόεδρο Μπάιντεν «τον πιο διεφθαρμένο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας μας», επικαλούμενος τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη ότι ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, χρησιμοποίησε την πολιτική θέση του πατέρα του ως μοχλό σε μια κινεζική επιχειρηματική συμφωνία πολλών εκατομμυρίων.