ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μην φοράτε μπικίνι θα φάτε πρόστιμο - Για τι προειδοποιεί γνωστή Tik Toker

Ιταλία: Μην φοράτε μπικίνι θα φάτε πρόστιμο - Για τι προειδοποιεί γνωστή Tik Toker

Ιταλία: Η νεαρή από την Αυστραλία προειδοποιεί τις τουρίστριες πως οι ντόπιοι γενικά δείχνουν να... δυσανασχετούν με όσους κυκλοφορούν με ελάχιστα ρούχα, φορώντας μαγιό δηλαδή, ενώ δεν είναι στην παραλία. 

 

Τσουχτερό πρόστιμο περιμένει τις τουρίστριες που προτίθενται να επισκεφθούν την Ιταλία και να φορούν μαγιό όταν δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία, σύμφωνα με Tik Toker από τη Μελβούρνη.

«Πάρτε μαζί σας ένα T-shirt προτού φθάσετε σε παραλίες της Ιταλίας γιατί εάν σας πάρουν χαμπάρι οι αρχές να κυκλοφορείτε με μαγιό, το πιθανότερο είναι να σας "κόψουν" τσουχτερό πρόστιμο», λέει συγκεκριμένα σε βίντεο που ανέβασε πρόσφατα στο TikTok η influencer από τη Μελβούρνη, ονόματι Μάρτι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η νεαρή από την Αυστραλία προειδοποιεί τις τουριστριες πως οι ντόπιοι γενικά δείχνουν να... δυσανασχετούν με όσους κυκλοφορούν με ελάχιστα ρόυχα, φορώντας μαγιό δηλαδή, ενώ δεν είναι στην παραλία.

Όπως ισχυρίζεται η Μάρτι, «Το πρόστιμο είναι βαρύ», ενώ καλεί τους επισκέπτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον ενδυματολογικό κώδικα που έχουν υιοθετήσει κάποιες παραθαλάσσιες ιταλικές περιοχές.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους Ιταλούς, αλλά δεν θέλουν οι τουρίστριες να κυκλοφορούν με το μπικίνι τους στις μικρές πόλεις, που βρίσκονται κοντά σε παραλίες», λέει η Μάρτι στο βίντεό της στο TikTok. Μάλιστα όπως προσθέτει, η τοπική αστυνομία «μπορεί εύκολα να σας επιβάλει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ».

Εξηγώντας τι ακριβώς συμβάινει στην Ιταλία, λέει πως ο δημαρχος του Σορέντο, Μάσιμο Κόπολα ήδη από πέρυσι έχει απαγορεύσει τις βόλτες στους δρόμους με μαγιό, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για κίνηση που δείχνει «απρεπή συμπεριφορά».

Ωστόσο, το Σορέντο δεν είναι το μόνο τουριστικό hotspot που επιβάλλει την απαγόρευση του μπικίνι εκτός παραλίας, σύμφωνα με δημοσιευμα της «New York Post».

Και ο δήμαρχος της Πράια α Μάρε ακολουθεί τα χνάρια του Κόπολα, επεκτείνοντας δε την απαγόρευση και για όσους περπατούν ξυπόλητοι.

Εκτός από τα μαγιό, στο μικροσκόπιο των αρχών στο Ραπάλο της βόρειας Ιταλία βρίσκονται επίσης και τα «φτηνιάρικα» φορέματα βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών του Ραπάλο στη βόρεια Ιταλία. Οι τοπικές αρχές έχουν τοποθετήσει πινακίδες στους δρόμους προτρέποντας τις γυναίκες να... ντύνονται ευπρεπώς.

Στην Τροπαία, ενα μαγικό θέρετρο της Καλαβρίας ο δήμαρχος, Τζιαβάνι Μάκρι έχει απαγορεύσει από τον Ιούλιο του 2019 σε κατοίκους και επισκέπτες να φορούν μαγιό όταν δεν βρίσκονται σε παραλία ή να περπατούν στην πόλη ξυπόλητοι.

Σύμφωνα δε με τη New York Post τέτοιου τύπου απαγορεύσεις δεν έχουν γίνει μόνο στην Ιταλία, καθώς θέμα με το «ελαφρύ ντύσιμο» φαίνεται πως έχουν και οι Ισπανοί.
Συγκεκριμένα, στη Βαρκελώνη, όσοι κυκλοφορούν με ανάρμοστο ντύσιμο σαν να βρίσκονται σε παραλία, κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 271 ευρώ. Στη Μαγιόρκα, όμως, το πρόστιμο αγγίζει τα 549 ευρώ.

Όπως ενημερώνουν οι τοπικές αρχές, το μπικίνι τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Μαγιόρκα, επιτρέπεται μόνο στις παραλίες και τις πισίνες.