ΚΟΣΜΟΣ

Τρομακτικός ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το Μιλάνο - Μεγάλες καταστροφές και κλήσεις για βοήθεια

Μιλάνο
Corriere TV

Πεσμένα δέντρα και κατεστραμμένα κτήρια άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Μιλάνο, την Παρασκευή (21/07/2023). 

Τρομακτικές στιγμής έζησαν οι κάτοικοι του Μιλάνου, όταν ένας ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τους δρόμους της πόλης, επιδεινώνοντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με δυνατούς ανέμους και καταιγίδες που πλήττουν τη βόρεια Ιταλία.

Πάνω από 110 κλήσεις για βοήθεια έλαβε η Πυροσβεστική, καθώς πολλές περιοχές πλημμύρισαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και τραυματισμοί από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου. Ένα βαν παρασύρθηκε σε κανάλι, ο οδηγός όμως κατάφερε να βγει σώος. Τυχερός ήταν και ο οδηγός αυτοκινήτου, πάνω στο οποίο έπεσε δέντρο.

Μαύρα σύννεφα έχουν καλύψει τον ουρανό της ιταλικής πόλης, ενώ συντρίμμια φαίνονται να περιστρέφονται στον αέρα, σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter.

Πριν από δύο χρόνια, επτά ανεμοστρόβιλοι είχαν πλήξει τη βόρεια Ιταλία, ενώ το 2018 ένας κολοσιαίος ανεμοστρόβιλος είχε εμφανιστεί στη θάλασσα σε τουριστικό θέρετρο, κοντά στο Σαλέρνο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η τεράστια στήλη νερού σήκωσε 20 βαριά κοντέινερ στο λιμάνι και τα σκόρπισε στη γύρω περιοχή.

(Πηγή: Τhe Sun)

Σχετικές ειδήσεις