ΚΟΣΜΟΣ

Εντ Σίραν: «Η τεχνητή νοημοσύνη μού φαίνεται λίγο παράξενη»

Εντ Σίραν: «Η τεχνητή νοημοσύνη μού φαίνεται λίγο παράξενη»

Οι ανησυχίες του Βρετανού τραγουδιστή.

Ο Εντ Σίραν αποκάλυψε τις σκέψεις του, αναφορικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική, χαρακτηρίζοντας την τεχνολογία ως «παράξενη». Ο Βρετανός τραγουδιστής μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Audacy.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι τα τελευταία 60 χρόνια, οι ταινίες του Χόλιγουντ σού λένε: “Μην το κάνεις” και τώρα όλοι το κάνουν. Τούς λέω, λοιπόν: “Δεν έχετε δει τις ταινίες, όπου μας σκοτώνει όλους;”. Δεν ξέρω γιατί τη χρειάζεσαι. Αν αφαιρείς μία δουλειά από έναν άνθρωπο, νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον κακό», σημείωσε, όταν ερωτήθη εάν έχει δει κάποιο από τα μουσικά πρότζεκτ της τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία γίνονται ολοένα και δημοφιλέστερα στα κοινωνικά δίκτυα.

«Το νόημα της κοινωνίας είναι ότι όλοι εργαζόμαστε. Αν όλα γίνονται από ρομπότ, όλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Απλώς η τεχνητή νοημοσύνη μού φαίνεται λίγο παράξενη. Αλλά ChatGPT… γιατί όχι;», προσέθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Έντ Σίραν αποκάλυψε ότι έχει το αρκουδάκι από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, “Artificial Intelligence” (2001), στη συλλογή του. «Την παρακολούθησα πριν από λίγο καιρό και είπα: “Κοιτάξτε! Ο Σπίλμπεργκ και ο Κιούμπρικ προσπαθούσαν να μάς πουν κάτι”», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις