ΚΟΣΜΟΣ

Βαλένθια: Άγριος βασανισμός σε ταύρο - Του έβαλαν φωτιά στα κέρατα και τον χτυπούσαν

Βαλένθια: Άγριος βασανισμός σε ταύρο - Του έβαλαν φωτιά στα κέρατα και τον χτυπούσαν

Οι τρομακτικές εικόνες ενός ταλαιπωρημένου ταύρου με φλεγόμενα κέρατα στην Ισπανία έχουν προκαλέσει φωνές που ζητούν να απαγορευτεί η «αποτρόπαια» παράδοση των ταυρομαχιών.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν ταλαιπωρημένο ταύρο με φλεγόμενα κέρατα στην Ισπανία.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA) δείχνει έναν λευκό ταύρο να φαίνεται ταραγμένος καθώς οι ντόπιοι τον σέρνουν σε έναν δρόμο στη Βαλένθια. Φαίνεται να έχει ξύλο δεμένο στα κέρατά του, το οποίο και καίγεται.

Ένας ταύρος με φλεγόμενα κέρατα είναι γνωστός ως «toro embolado» και είναι ένα θέαμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων ταυροδρομίας.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει το τρομοκρατημένο ζώο να χτυπάει τα κέρατά του στο δρόμο και φαίνεται να τραβιέται από ένα σχοινί. Λίγο αργότερα σπρώχνει τα κέρατά του πάνω σε ένα δέντρο όπου φαίνεται να κολλάει καθώς τρυπάει τον φλοιό.

Στη συνέχεια, ένας άνδρας αρπάζει σοκαρισμένος την ουρά του και την τραβάει δυνατά, αναγκάζοντας τον ταύρο να λύσει τα κέρατά του.

Οι ντόπιοι συνεχίζουν να σέρνουν και να σπρώχνουν το ταλαιπωρημένο πλέον ζώο στο δρόμο, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούν.

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, η PETA αναφέρει: «Κοιτάξτε πόσο τρομοκρατημένος είναι αυτός ο ταύρος. Αυτή η αποτρόπαια παράδοση είναι αδικαιολόγητη βία που πρέπει να απαγορευτεί».

Μια δεύτερη ανάρτηση της ισπανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Κόμμα των Ζώων με το Περιβάλλον (PACMA) κατακεραυνώνει επίσης την παράδοση, η οποία έχει προκαλέσει όλο και περισσότερες διαμάχες και διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα βίαιο και αναχρονιστικό γεγονός.

Η ανάρτηση έγραφε: «Εθνική ντροπή. Αυτός ο ταύρος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ στο δημοφιλές φεστιβάλ του Πουζόλ, στη Βαλένθια, στις 7 Σεπτεμβρίου».