ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με την υγεία του Ερντογάν - Γιατί δεν πήγε στην Ισπανία

Μυστήριο με την υγεία του Ερντογάν - Γιατί δεν πήγε στην Ισπανία

Φουντώνουν τα σενάρια για την υγεία του Τούρκου προέδρου μετά την «διπλωματική ασθένειά του»

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τη συμμετοχή του στην κρίσιμη συνάντηση στη Γρανάδα της Ισπανίας για το Νακόρνο Καραμπάχ λόγω κρυολογήματος. Ειδικότερα, δεν θα παρευρεθεί στην Ισπανία για τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη στη συνεδρίαση του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος πρόεδρος δεν μετέβη στην Ισπανία καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία έχει αποκλειστεί από τη μίνι σύνοδο των χωρών που θα συζητήσουν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε αυτή τη σύνοδο προγραμματίστηκε να συμμετάσχουν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, ΕΕ, Γαλλία και Γερμανία όπως φαίνεται, και αποκλείστηκε η Τουρκία.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι εκείνο που πρόδωσε τελικά τον Ταγίπ Ερντογάν όταν ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει ούτε ο Αζερμπαϊτζανός Πρόεδρος Αλιέβ τελικά επειδή δεν έγινε δεκτός ο όρος να συμμετάσχει και η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος ηγέτης ακυρώνει το πρόγραμμά του λόγω αδιαθεσίας. Προεκλογικά είχε επίσης ακυρώσει τις δραστηριότητές του.