ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορίες ότι ο ηγέτης της Χαμάς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Τουρκία

Πληροφορίες ότι ο ηγέτης της Χαμάς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές από το Ισραήλ, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τις επόμενες ημέρες, στην Τουρκία.

Η πληροφορία προκύπτει από δημοσιογραφικές αναφορές και μένει να επιβεβαιωθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του στη Χαμάς, μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» από διάφορες χώρες του κόσμου, και η οποία έφερε την ευθύνη για την εισβολή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον σφαγιασμό εκατοντάδων ανθρώπων.

Αποκάλυψη πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ: «Ο Ερντογάν αναγνωρίζει ως Παλαιστίνιους μόνο τη Χαμάς»

Σημειώνεται ότι ο πιο σκληρός επικριτής του Νετανιάχου και πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, προειδοποιεί πως το Ιράν θα πληρώσει τρομερά βαρύ τίμημα αν εμπλακεί στον πόλεμο και έστειλε μήνυμα στη Χεζμπολάχ να μην αναμειχθεί περαιτέρω στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς και πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον Λίβανο.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ένα διάλογος που θυμήθηκε πως είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από μερικά χρόνια: «Ο Ερντογάν μου είχε πει: '' Γιατί δεν συζητάς με τους Παλαιστίνιους''. Του απάντησα τι εννοείς εγώ μιλάω μαζί τους, με τον Αμπάς, με τις παλαιστινιακές αρχές. Μου απάντησε αυτοί δεν είναι Παλαιστίνιοι, η Χαμάς είναι»