ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ

Βρετανία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ
O πρώην υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ
AP photo

Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ πέθανε έπειτα από μια «σύντομη παραμονή» στο νοσοκομείο του Εδιμβούργου

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, πέθανε σε ηλικία 70 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν επί μακρόν μέλος της κυβέρνησης υπό τους Εργατικούς, πέθανε έπειτα από μια «σύντομη παραμονή» στο νοσοκομείο του Εδιμβούργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στο όνομα της οικογένειάς του.

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Εργατικού Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ύφεσης που ακολούθησε.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ απέτισε φόρο τιμής σήμερα σε έναν άνδρα «του οποίου η εμπειρογνωμοσύνη και η τιμιότητα συνέβαλαν στη διακυβέρνηση» της χώρας «εν μέσω της αναταραχής της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ εξελέγη βουλευτής το 1987 και η σταδιοδρομία του απογειώθηκε με την άνοδο στην εξουσία των Εργατικών το 1997. Ήταν επίσης ένας από τους πρωτοστάτες της εκστρατείας του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακαλείται η Ισραηλινή πρέσβειρα στη Μαδρίτη μετά τις δηλώσεις Σάντεθ

Τζον Κόνσταμπλ: Έργο από την αρχή της καριέρας του πωλείται σε δημοπρασία

Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι επιστολές της συζύγου του Λόρδου Έλγιν