ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Γυναίκα κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια – Πώς την «ξεσκέπασε»

Μεγάλη Βρετανία: Γυναίκα κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια – Πώς την «ξεσκέπασε»
PIXABAY.

Η εφιαλτική ιστορία του Ρίτσαρντ, ενός άνδρα από τη Μεγάλη Βρετανία που κακοποιείτο άγρια επί είκοσι ολόκληρα χρόνια από τη σύζυγό του, έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «My Wife, My Abuser: The Secret Footage».

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε επί είκοσι χρόνια ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, ένας άνδρας από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έπεφτε συστηματικά θύμα σωματικής και ψυχικής κακοποίησης από τη σύζυγό του, Σερί. Ο Ρίτσαρντ δεχόταν επιθέσεις για πάνω από δύο δεκαετίες, προτού η γυναίκα του «πιαστεί» από την κάμερα παρακολούθησης που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού.

Η Σερί και ο Ρίτσαρντ γνωρίστηκαν σε ένα κλαμπ το 2000 και παντρεύτηκαν εννέα χρόνια αργότερα στα νησιά Phi Phi, στην Ταϊλάνδη. Μαζί έχουν τρεις κόρες και μέχρι πρότινος, ζούσαν σε ένα χωριό κοντά στο Γιορκ.

Η ζωή του Ρίτσαρντ «ξετυλίγεται» σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 5 με τίτλο «My Wife, My Abuser: The Secret Footage», όπου αποκαλύπτει με λεπτομέρειες όσα εφιαλτικά πέρασε, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με άλλους άνδρες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τον ανάγκαζε να λέει ψέματα για τις πληγές του και από πού προήλθαν

Όταν οι αρχές ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με την υπόθεση και άρχισαν να ερευνούν τη σχέση, ο Ρίτσαρντ έδειξε στην αστυνομία περισσότερες από 43 εικόνες με μώλωπες που τού είχε προκαλέσει η γυναίκα του.

Κατά τη διάρκεια μίας επίθεσης, τον έφτυσε και τον έπιασε από το λαιμό, όπως κατέθεσε. Σε άλλη επίθεση, τον χτύπησε με ένα μπουκάλι κρασί, προκαλώντας του μόνιμα τραύματα στο αυτί και τον αγκώνα.

Η Σερί φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια στο Hull Crown Court, τον Μάρτιο του 2023. Τον επόμενο Ιούλιο, μεταφέρθηκε στην ανοιχτή φυλακή Askham Grange κοντά στο Γιορκ.