Νότια Κορέα: Aπαγόρευσε το viral τραγούδι στο tiktok που εξυμνεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Νότια Κορέα απαγόρευσε την επιτυχία που έγινε viral στο TikTok και «ειδωλοποιεί» τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν
O Κιμ Γιονγκ Ουν
O Κιμ Γιονγκ Ουν
ΑΡ
2'

Η Νότια Κορέα έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει μια προπαγανδιστική μουσική της Βόρειας Κορέας που εξυμνεί τον δικτάτορα της Πιονγκγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν ως «φιλικό πατέρα» και «μεγάλο ηγέτη». Η ρυθμιστική αρχή μέσων της Σεούλ είπε ότι το μουσικό βίντεο, το οποίο έγινε επιτυχία στο TikTok από την κυκλοφορία του τον Απρίλιο, παραβιάζει τον Νόμο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

«[Το τραγούδι] ειδωλοποιεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον επαινεί και τον δοξάζει», ανέφερε η Επιτροπή Προτύπων Επικοινωνίας της Κορέας της Σεούλ. Ο Νόμος για την Ασφάλεια εμποδίζει την πρόσβαση στους ιστότοπους και τα μέσα ενημέρωσης της κυβέρνησης του Βορρά και τιμωρεί συμπεριφορές και ομιλίες υπέρ του καθεστώτος.

Είκοσι εννέα εκδόσεις του μουσικού βίντεο «Φιλικός Πατέρας» (Friendly Father) θα αποκλειστούν, είπε η επιτροπή, αλλά δεν διευκρίνισε πώς θα γίνει αυτό. «Το βίντεο είναι τυπικό περιεχόμενο που συνδέεται με τον ψυχολογικό πόλεμο κατά της Νότιας Κορέας, καθώς δημοσιεύτηκε σε ένα κανάλι που λειτουργεί για να συνδεθεί με τον έξω κόσμο και επικεντρώνεται κυρίως στη μονομερή ειδωλοποίηση και εξύμνηση του Κιμ», είπε η ρυθμιστική αρχή.

Η επικείμενη απαγόρευση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Νοτιοκορεατών, πολλοί από τους οποίους είδαν το μουσικό βίντεο μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με σχόλια που έχουν αφήσει. Κάποιοι σχολίασαν ότι οι αρχές θα πρέπει να αφήσουν το βίντεο ανοιχτό «ώστε να απολαύσουν περισσότεροι το αστείο».

Το Friendly Father είναι το τελευταίο από μια σειρά ποπ τραγουδιών που έχει δημιουργήσει η μηχανή προπαγάνδας της Πιονγκγιάνγκ τα τελευταία 50 χρόνια. Το έντονο, «πιασάρικο» χιτ περιγράφει τον Κιμ ως «πατέρα» και «μεγάλο» - όροι που προηγουμένως ανήκαν στον πρώτο ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

«Ας τραγουδήσουμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον μεγάλο ηγέτη/ Ας καυχηθούμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον φιλικό μας πατέρα», λέει. Μερικοί χρήστες του TikTok λένε ότι η μελωδία τους συνοδεύει στο γυμναστήριο ή ενώ κάνουν τα μαθήματά τους, ενώ σε άλλους αρέσει το νοσταλγικό του στυλ, λέγοντας ότι τους θυμίζει παλαιότερη ισπανική και γαλλική ποπ μουσική.

Οι δύο Κορεές έχουν χωριστεί μετά την ανακωχή που τερμάτισε τον πόλεμο της Κορέας το 1953. Δεν υπέγραψαν συνθήκη ειρήνευσης και ως εκ τούτου βρίσκονται τεχνικά ακόμη σε πόλεμο. Οι παραβιάσεις του νόμου περί εθνικής ασφάλειας της Σεούλ μπορεί να οδηγήσουν σε έως και επτά χρόνια φυλάκιση, αν και η επιβολή του νόμου έχει χαλαρώσει πρόσφατα. Υπήρξαν επίσης εκκλήσεις για αναθεώρηση του νόμου για λόγους ελευθερίας του λόγου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή