ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά πεθαίνουν από «άγνωστη ασθένεια» στην Καμπότζη

Παιδιά πεθαίνουν από «άγνωστη ασθένεια» στην Καμπότζη

Έρευνες σχετικά με μια άγνωστη ασθένεια η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 61 παιδιά κάτω των επτά ετών, διενεργεί στην Καμπότζη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Τα παιδιά είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία με υψηλό πυρετό και ενδείξεις προβλημάτων στην περιοχή του εγκεφάλου ή στο αναπνευστικό σύστημα ή και στα δύο, ανέφερε ο οργανισμός.

Τα 60 από τα 61 παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και εξέπνευσαν εμφάνισαν «ταχεία επιδείνωση της αναπνευστικής τους λειτουργίας, διευκρινίζει ο ΠΟΥ.

Η έκθεση του Οργανισμού αναφέρει ακόμη ότι οι κλινικές ενδείξεις όσων προσβλήθηκαν από την ασθένεια «μοιάζουν ασυνήθιστες», με τους ασθενείς να εμφανίζουν υψηλό πυρετό και ραγδαία επιδείνωση της λειτουργίας του αναπνευστικού, αν και τα αιμοπετάλια, οι νεφρικές και οι ηπατικές λειτουργίες εμφανίζονται να είναι σε κανονικά επίπεδα.

Ουδείς εκ των άλλων ασθενών ή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Πνομ Πενχ έχει προσβληθεί ή εμφανίζει παρόμοια συμπτώματα, προσθέτει η έκθεση του ΠΟΥ.