ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντένις Ρόντμαν συνάντησε τον ηγέτη της Β. Κορέας

Ο Ντένις Ρόντμαν συνάντησε τον ηγέτη της Β. Κορέας

«Έχεις έναν παντοτινό φίλο», είπε ο πρώην σταρ του NBA, Ντένις Ρόντμαν, στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον νεαρό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ενώπιον χιλιάδων θεατών σε αγώνα μπάσκετ, στην Πιονγκγιάνγκ.


Ο Ρόντμαν έγινε ο πρώτος Αμερικανός σταρ, που συναντά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας είναι ιδιαιτέρως τεταμένες.

Ο πρώην παίκτης των Chicago Bulls μετέβη στη Βόρεια Κορέα ως μέλος μιας αποστολής, με σκοπό να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το «μυστικοπαθές» ασιατικό κράτος, για λογαριασμό του δικτύου HBO.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός του μπάσκετ, είπε στον Ρόντμαν ότι ελπίζει αυτή η επίσκεψη να σπάσει τον πάγο μεταξύ των ΗΠΑ και της χώρας του, ειδικά μετά την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, που προκάλεσε τη διεθνή καταδίκη.

Ο Αμερικανός σταρ ξεναγήθηκε στην Πιονγκγιάνκ και ενημερώθηκε για την ιστορία της χώρας και τον ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ. Στη συνέχεια παρακολούθησε επίδειξη μπάσκετ προς τιμήν του, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχτηκε την αποστολή σε δείπνο.

Η συνάντηση έκλεισε με πολύ αλκοόλ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βγάζει νοκ-άουτ το συνεργείο του HBO, σύμφωνα με σχόλια του εκπροσώπου της αποστολής στο Twitter. Όταν ο τελευταίος κάλεσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να ανταποδώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ, η παρέα ξέσπασε σε δυνατά γέλια...

Δείτε φωτογραφίες: