ΚΟΣΜΟΣ

İrsen Küçük: Αδιάλλακτοι οι Ελληνοκύπριοι...

İrsen Küçük: Αδιάλλακτοι οι Ελληνοκύπριοι...

Ο πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους, Ίρσεν Κιουτσούκ δήλωσε ότι η συνέχιση της αδιαλλαξίας των Ελλήνων Κυπρίων είναι ένα σημάδι ότι βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά από μια συμφωνία, αναφερόμενος στην προσπάθεια μιας Ελληνοκύπριας να κάψει την τουρκική σημαία.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους την Κυριακή ο Κιουτσούκ δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία και την Κατεχόμενη Κύπρο προκειμένου να απαλλαγούν από την οικονομική κρίση.

Πρόσθεσε ότι θα επιδράσει ελάχιστα στα Κατεχόμενα τονίζοντας ότι στο κατεχόμενο τμήμα υπάρχει ένα ισχυρό και υγιές τραπεζικό σύστημα.

Ο Κιουτσούκ είπε ότι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων στις ακτές της Κύπρου καθώς και το έργο παροχής νερού από την Τουρκία αποτελούν σημαντικές οικονομικές προτεραιότητες και για επωφεληθούν από τα έργα αυτά πρέπει να υπάρχει ειρήνη και πρώτιστα συμφωνία.

«Οι Έλληνες πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να βελτιώσουν τις σχέσεις με εμάς και με την Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.