ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Είμαι έτοιμος να γίνω πρόεδρος

Μαδούρο: Είμαι έτοιμος να γίνω πρόεδρος

Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του Τσάβες και υποστηρικτές του Μαδούρο βγήκαν στους δρόμους του Καράκας.

Με τη φωτογραφία του "κομαντάντε" στα χέρια, ο Νικολάς Μαδούρο περιέγραψε τον εαυτό του ως γιος του ηγέτη και δεσμεύθηκε να συνεχίσει την σοσιαλιστική επανάσταση του. Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την επιθυμία του απελθόντος ηγέτη και να τον εκλέξουν Πρόεδρο. "Είμαι σίγουρος για τη νίκη και είμαι έτοιμος να γίνω πρόεδρος για τα επόμενα έξι χρόνια", τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Από την Ακαρίγουα, ο ήγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, ζήτησε από τους πολίτες να τον ψηφίσουν για να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, με βασικούς άξονες την οικονομία αλλά και την ασφάλεια.

"Όλα αυτά τα χρόνια υποφέρουμε από την διαφθορά και την εγκληματικότητα. Σας ζητώ να με ψηφίσετε για να καταπολεμήσω την εγκληματικότητα, να κάνω πράξη αυτά που σκέφτομαι και να αποδέιξω ότι μπορώ να κυβερνήσω τη χώρα", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα.

Ωστόσο, ο Καπρίλες έχει δεσμευτεί ότι δεν θα αλλάξει τα προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης που είχε θεσπίσει ο Τσάβες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Νικολάς Μαδούρο προηγείται με διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον αντίπαλό του.
Όπως έγινε γνωστό, τα σύνορα της Βενεζουέλας θα κλείσουν την Κυριακή, ενώ τα σώματα ασφαλείας θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.