ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση του πάπα για να αφεθούν ελεύθερες οι 12 ελληνορθόδοξες μοναχές

Έκκληση του πάπα για να αφεθούν ελεύθερες οι 12 ελληνορθόδοξες μοναχές

Έκκληση για την απελευθέρωση των δώδεκα ελληνορθόδοξων μοναχών οι οποίες απήχθησαν από ενόπλους στη Μααλούλα αλλά και "όλων των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι εξαιτίας των συγκρούσεων" στη Συρία απηύθυνε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

Μετά τον χαιρετισμό του προς τους 30.000 προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί, όπως κάθε Τετάρτη, στην πλατεία Αγίου Πέτρου του Βατικανού, ο πάπας εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη των γυναικών που μόναζαν στην ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας στη βόρεια Συρία. "Προσευχόμαστε για αυτές τις αδελφές και για όλους τους ανθρώπους που έχουν απαχθεί λόγω των συγκρούσεων. Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να ενεργούμε από κοινού για την ειρήνη", πρόσθεσε.

Οι μοναχές, οι οποίες είχαν υπό την προστασία τους τα ορφανά παιδιά της περιοχής, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη μονή και οδηγήθηκαν από τους ενόπλους προς το Γιάμπρουντ, στα βόρεια της Μααλούλα, όπως είχε δηλώσει ο αποστολικός νούντσιος (πρεσβευτής) της Αγίας Έδρας στη Δαμασκό, Μάριο Ζενάρι.

Η Φεβρωνία Ναμπάνε, ηγουμένη μιας μονής που βρίσκεται στη Σαντνάγια, στη νότια Συρία, διαβεβαίωσε πάντως ότι μίλησε με την ηγουμένη της Μααλούλα, την Πελαγία Σαγιάφ, το βράδυ της Δευτέρας και η τελευταία την διαβεβαίωσε ότι η ίδια, άλλες έντεκα μοναχές και τρεις νεαρές υπηρέτριες έχουν εγκατασταθεί σε ένα σπίτι στο Γιάμπρουντ.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία από το Παρίσι για τις 12 ελληνορθόδοξες μοναχές που απήχθησαν

Σε συνεχή επαφή το ΥΠ.ΕΞ. με Βηρυτό για τις απαχθείσες καλόγριες

Τζιχαντιστές αντάρτες απήγαγαν 12 ελληνορθόδοξες μοναχές