ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 49 πολιτείες δίνουν μάχη με το χιόνι και το κρύο!

ΗΠΑ: 49 πολιτείες δίνουν μάχη με το χιόνι και το κρύο!

Η Αμερική συνεχίζει να είναι στο έλος της πιο «τρομακτικής» παγοθύελλας που έχει γίνει ποτέ… Επισήμως 49 Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας με το πιο βαρύ κρύο των τελευταίων 36 χρόνων. Στα αρχεία της Μετεωολογικής Υπηρεσίας καταγράφεται ως ο 7ος πιο παγωμένος μήνας των τελευταίων 120 χρόνων.

Chicago-017

Οι εικόνες στις 49 πολιτείες των ΗΠΑ δείχνουν το χάος και την καταστροφή. Αυτοκίνητα σταματημένα μέσα στο δρόμο με οδηγούς να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια!

Η σφοδρή χιονοθύελλα έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 22 νεκρούς οι περισσότεροι σε τροχαία δυστυχήματα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

00012425 medium

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες.

maxresdefault

Περισσότερες από 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης προς ή από τις ΗΠΑ. Η εταιρεία Amtrak που διαχειρίζεται την κυκλοφορία των τρένων, επίσης ματαίωσε αρκετά δρομολόγια.

usa-weather-snowstorm

Επιπλέον, 1.000 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για την Παρασκευή.

us-weather-snow-ca 2782142b