Στενότερη η συνεργασία Σκοπίων-Βελιγραδίου

Στενότερη η συνεργασία Σκοπίων-Βελιγραδίου

Τα Σκόπια και το Βελιγράδι μοιράζονται πολλούς κοινούς στόχους, συμπεριλαμβανομένου της ευρωπαϊκής προοπτικής, όπως τόνισαν στο Βελιγράδι οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και του Νοτιοσλαβικού κράτους, Ιβάν Μάρκτιτς και Νίκολα Πόποσκι αντίστοιχα.

«Οι σχέσεις μας είναι ασυνήθιστα καλές και είμαστε αποφασισμένοι να τις ενισχύσουμε με κάθε τρόπο , κυρίως με μελλοντικές κοινές δραστηριότητες των δύο κυβερνήσεων, δήλωσε ο Μάρκιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πόποσκι.

Ο Μάρκιτς υπενθύμισε ότι το Βελιγράδι και τα Σκόπια πέρυσι είχαν διοργανώσει την πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων και η επόμενη προγραμματίζεται να γίνει κατά το δεύτερο εξάμηνο φέτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η Σερβία και τα Σκόπια έχουν ένα υψηλό επίπεδο εμπορίου και ο στόχος είναι να φθάσει το 1 δις ευρώ ετησίως.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για την επικύρωση των διπλωμάτων ή την αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δύο χωρών, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κατά την επίσκεψή στο Βελιγράδι ο Νίκολα Πόποσκι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Σερβίας, αναφέρει το δημοσίευμα.